Opinie: Happy Hour

Beste lezersvrienden, ik waardeer het zeer dat deze columns gelezen en bediscussieerd worden, zo had mijn vorige stukje over Trots zijn op Oosterhout toch wel wat reacties opgeleverd, maakt niet uit positief of negatief als het maar tot nadenken stemt en ik ben natuurlijk altijd bereid om de discussie aan te gaan.

Deze keer zou ik het graag over de Happy Hours willen hebben die geregeld in de oosterhoutse horeca worden gegeven. Ik ben, laat ik het gelijk stellen, een tegenstander van Happy Hours en eigenlijk zouden mijn horeca-collega’s dat ook moeten zijn maar zijn bevorderen het juist.

Ik denk ook dat de vele Happy Hours in Oosterhout ook een vervolg hebben in alle agressie en vechtpartijen, Happy Hour wordt met alle soorten drank gedaan, maakt niet uit, bier, tequilla, shotjes, mixen je kan alles drinken voor vaak half geld of nog minder.

Probleem hierbij is ook nog eens dat het maar een uur duurt, de gasten weten dat en zetten het op een zuipen waar je U tegen zegt want een uur is zo om. Resultaat is ook nog eens coma-zuipen want door het snelle drinken heb je lichaam niet de kans om de alcohol in je bloed op te nemen dat gebeurt wel maar achteraf en dan ga je ,,out’’.

Ook omdat het zo goedkoop is het extra aantrekkelijk voor jongeren met een wat kleinere portemonnee, die gaan niet stappen voor de gezelligheid die willen zoveel mogelijk zuipen voor zo min mogelijk geld, zij snappen nog niet dat uitgaan meer is dan alleen zuipen.

Horeca zou vrijwillig moeten stoppen met de Happy Hours en moeten inzetten op kwaliteit waarvoor de gasten een bedrijf bezoekt, zoals een band of een deejay inhuren, prijzen van drank stabiliseren of verlagen, gastheren aan de deur wat gastvrijer laten worden, uitdelen van snacks of ijsjes. Kortom zorg voor een leuke sfeer in en om je bedrijf want dan hoeft je niet met prijzen te stunten.

En schiet het op voor de ondernemer, NEE, want na dat uur verdwijnen de gasten weer uit je zaak en je geeft je winst weg waardoor je geld misloopt om verder in je bedrijf te kunnen investeren, kortom alleen nadelen voor de gasten en voor de ondernemer want uitgaan is je niet klemzuipen maar een leuke en gezellige avond hebben en daarin staat drank niet NR.1

Tot de volgende keer,

Ronnie Retro.

3 gedachten over “Opinie: Happy Hour

 • 18 september 2012 om 16:51
  Permalink

  Dag Ronnie,

  Volledig met je eens. Gelukkig kan de gemeente vanaf jan. 2013 een verordening opstellen waarmee Happy Hours worden verboden. De nieuwe Drank en Horecawet geeft de Burgemeester immers de mogelijkheid om te verbieden kortlopende korting te geven op drank waarbij de korting meer bedraagt dan 40% van de reguliere verkoopprijs. @Rene; Ook voor jouw opmerking een oplossing?

 • 21 mei 2012 om 17:56
  Permalink

  Ik denk juist dat het houden van Happy Hours een tekort aan creativiteit om de gasten naar jouw gelegenheid te krijgen is, dus ondernemers met een Happy Hour verraden al hun peil van creativiteit en zullen het op termijn waarschijnlijk toch niet gaan redden !!
  Ik denk altijd blijf je ding doen, blijf bij je leest en ontwikkel je onderneming.

 • 18 mei 2012 om 12:55
  Permalink

  Dit idee werkt natuurlijk alleen wanneer elke kroeg er aan meedoet. Anders gooi je al snel je eigen (bier) glazen in! Wel een mooi betoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *