Opinie: Trots op Oosterhout

Al enige tijd erger ik mij aan de negatieve berichtgeving over en van oosterhouters op Oosterhout. Kritieke punten die je vaak hoort zijn, er is niets te doen in Oosterhout, je kan er niet echt stappen, iedereen kent elkaar dus kan je nooit lekker uit je dak gaan en er lopen allemaal simpele figuren rond.


Ik ben zelf geen oosterhouter, ik woon al mijn gehele leven in Rotterdam maar ik heb al menig horecabedrijf in andere steden gerund zoals, Brielle, Barendrecht, Rotterdam en Werkendam dus ik weet hoe het er in andere steden ongeveer aan toegaat. Ik vertel aan wie het maar horen wilt en schrijf het waar ik het maar kan, echt geloof mij, Oosterhout is zo slecht nog niet en ik vind het zo jammer dat oosterhouters niet trotser op hun stad durven zijn, want gezelligheid maak je samen dat is een samenspel van horeca, publiek, personeel. Met de juiste personen kun je zelfs in een boerenschuur een geweldig leuke avond hebben. Zoals de sfeer afgelopen Koninginnenacht was in het centrum van Ooosterhout zo zou het ieder weekend moeten zijn en juist zo’n avond als koninginnenacht bewijst dat het mogelijk is, jong en oud, mannen en vrouwen, rijk en arm iedereen was aanwezig en zo hoort een horeca gebied ook te zijn, voor iedereen.
Zeer irriterend vind ik vaak ook bezoekers uit Breda want die zijn wel trots op hun stad en dat laten ze vaak ook wel dubbelzinnig weten ook, wat Ladies Night dat hebben wij iedere week in Breda, zeggen ze dan of in Breda is het altijd drukker, groter en mooier en dan denk ik vaak ,,wat kom je dan hier doen?”.
Daarom stel ik voor als je als oosterhout in ieder geval in een andere stad gaat stappen, ga dan niet Oosterhout af staan zeiken maar zeg eens tegen die ander,,Oosterhout is het mooiste storpje van Brabant en daar moet je ook eens heengaan”
Probeer het eens, wie weet komt het ooit weer eens allemaal goed met iedereen.

Ronnie Retro.

Ronnie Retro is eigenaar/ondernemer/entertainer van een horecabedrijf in de Klappeijstraat. Hiervoor heeft hij al enkele horeca bedrijven gerund in Rotterdam, Barendrecht, Brielle en Werkendam. Hij werkt inmiddels al 14 jaar in Brabant maar woont nog steeds in Rotterdam-Zuid. Zo kent hij de ins-en outs van 2 werelden, zodoende komt hij tot vergelijkingen die hij graag met U deelt.

6 gedachten over “Opinie: Trots op Oosterhout

 • 9 mei 2012 om 10:57
  Permalink

  Leuk stukje Ronnie Retro! Ik zie dit absoluut niet als spam. Koninginnedag was inderdaad een topdag op de markt. Zulke feestjes zijn er echter wel zeker meer! Kijk naar Parkfeest, Kermis, Zomercarnaval en niet te vergeten het “gewone” carnaval om maar te zwijgen over de kaaise Dweildag (dit bestaat al langer dan het klunen in Breda). Daarnaast zijn er in Oosterhout nog veel meer iets kleinschaligere feestjes om trots op te zijn zoals een Easterdance, Pruvement en een Mosselfeest en natuurlijk de feestjes van Arnoud Kastelijns. Of je er van houdt of niet, het spreekt in ieder geval genoeg mensen aan. Zeker iets om trots op te zijn. Nèt niet té massaal zoals de feestjes in grotere steden zoals Breda met z’n festivalletjes op het kale chasséveld. Wat een lelijk plein is dit!

 • 5 mei 2012 om 03:00
  Permalink

  Mij lijkt het leuk meer opinies te lezen en zeker ook van andere ondernemers maar mijn naam en ik denk ook andere namen van bedrijven moeten niet vermeld worden, lezers denken dat ik voor eigen parochie staat te preken !!

 • 5 mei 2012 om 01:07
  Permalink

  Beste René,

  Ronnie Retro levert een bijdrage aan OokVanWosterhout als betrokken ondernemer. We sluiten ook niet uit dat in de toekomst meer ondernemers zullen aansluiten, en omdat zij de mogelijkheid hebben om Oosterhout aantrekkelijker te maken, kunnen ze ook wat met hun opinie bereiken.

  Op deze manier krijgen ondernemers input voor een goed idee, staat Oosterhout als ondernemende gemeente op de kaart en zijn inwoners van Oosterhout betrokken bij ondernemers in hun eigen gemeente.

  Mocht je nu verwijzingen die in jouw ogen teveel op reclame lijken tegenkomen, wil je ze dan concreet melden?

  Groet,
  Redactie OokVanWosterhout

 • 4 mei 2012 om 12:35
  Permalink

  @ Ralph
  Ik ga al lang niet meer uit. Geen geld!
  Maar wat ik uit de media verneem is het uitgaansleven nog hetzelfde als toen ik zelf ging stappen. Elk weekend bonje in de Klappeij. Vooral in de tent die nu Fever heet!
  En om nu je eigen zaak aan te prijzen onder het kopje “opinie”?????
  Wat volgt? Arnoud Kasteleins die reclame maakt voor zijn disco door een ‘opiniestukje’ te schrijven over het uitgaansleven in het Veer?

 • 4 mei 2012 om 10:17
  Permalink

  @ Rene. Heb je ook een inhoudelijke reactie? Wat is jouw perceptie van het uitgaan in Oosterhout? Ik denk dat de schrijver daar meer aan heeft….

 • 3 mei 2012 om 15:14
  Permalink

  Rot eens op met je spam!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *