De thema’s van 2013 (1)

2013
2013

Het nieuwe jaar is begonnen, en nog voor het vuurwerk de lucht in ging hadden we al een eervolle vermelding te pakken. Al jaren waardeloos volgens de buren, maar toch relevant genoeg om steeds te benoemen. In 2013 voorziet OokVanWosterhout.nl je van je portie opinie, zoals je al sinds 2009 van ons gewend bent. We stellen onze agenda in drie delen voor, natuurlijk kan voortschrijdend inzicht de agenda compleet veranderen.

Mocht je behoefte hebben om in 2013 mee te werken aan OokVanWosterhout.nl, neem dan vooral contact met ons op. Daarvoor hoef je niet persé artikelen te kunnen schrijven, ook mensen die kunnen tekenen, fotograferen of dichten zijn welkom.

In 2014 gaan we op naar nieuwe gemeenteraadsverkiezingen en het is afwachten of er grote verschuivingen komen. Er zijn nieuwkomers als Storp, afsplitsingen als Oosterhout Anders, en er zullen verschillende zittende partijen afgerekend gaan worden op het gevoerde beleid. In het laatste jaar van de huidige samenstelling kijken we alvast wie waar in de koers ligt, en waar de toekomstige winnaars en verliezers zitten.

Door de vorming van activiteitencentra hebben veel verenigingen afgelopen jaar hun dak verloren. Aanleiding om eens te gaan kijken hoe het staat met het oosterhoutse verenigingsleven. Komen ze nog makkelijk aan leden en redden ze het wel met de beperkte financiële middelen? Verder kijken we naar afsplitsingen van bestaande verenigingen en totaal nieuwe verenigingen uit de afgelopen jaren.

Als de aanbesteding dit jaar wel lukt, gaat de bouw van het combibad nog dit jaar van start. Omdat er al jaren over dit zwembad gepraat wordt, maar de realisatie niet zo eenvoudig lijkt als men had gedacht, is dit een belangrijk onderdeel van Operatie Stofkam. Missie bezuinigen is niet geslaagd als er geen bad gerealiseerd is, en wat we dan doen met de locaties van Arkendonk en De Blikken, daar moet nog over nagedacht worden.

Volgende week volgen weer drie onderdelen van onze agenda, en vergeet niet, als je een bijdrage kan leveren, laat het dan weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *