Opinie: CBO heeft koorts

CBO - Fever

Gisteren liet BN De Stem zich gebruiken voor een nogal schaamteloze aanval van CBO op het café Fever. Als er al sprake is van de in het artikel genoemde overtredingen zou ik dit vooral aan de gemeente overlaten om te handhaven. Nu gaat het vooral richting laster/smaad. Want eerlijk is eerlijk, de enige ramen waar ik de sky-roos langs heb zien flitsen zijn die van de basiliek. Dat is het huis van god, en juist van Hem heb ik nog nooit een proces-verbaal gezien.

Voor een zichzelf als gerenomeerd beschouwend medium als BN De Stem, was het wel netjes geweest om hoor-wederhoor toe te passen. Het verhaal is nu eenzijdig beschreven vanuit het clubje van 23 personen dat zich CentrumBewoners Oosterhout noemt.

Volgens cijfers uit 2008 (het zullen er nu niet veel meer of minder zijn) wonen er ruim 5.000 mensen in het centrum, maximaal zo’n 10% van familiestad Oosterhout als geheel. Oosterhout is zijn centrumfunctie al aan het verliezen op andere terreinen. Laten we een beperkt clubje met een voorzitter/secretaris die een persoonlijke vete uit lijkt te vechten met een ondernemer, niet de macht geven om de dynamiek van het centrum om zeep te helpen. Zoals ik het lees op de website van CBO dient deze stichting zich de rol toe van autoriteit en politieagentje van het centrum: “CBO onderhoudt namens deelnemende Clusters contacten met gemeente, politie, merites, horeca en winkeliers.  Tegelijkertijd zal CBO met handhavers en toezichthouders overleggen en fungeert hierbij (namens bewoners) als het ware als de “Ogen en Oren” van het zg. handhavingsteam.” (Bron).

Het lijkt mij dat deze club een fevertje te pakken heeft. Opkomen voor belangen is goed, maar voor de geloofwaardigheid van een club als geheel is het goed als alles in het juiste perspectief wordt gezien. Laat de gemeente haar taken uitvoeren en ga niet lijden aan grootheidswaanzin.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

4 gedachten over “Opinie: CBO heeft koorts

 • Pingback: Satire: Commotie om WiFi-straling op Markt Oosterhout | OokvanWosterhout.nl

 • 11 januari 2013 om 03:10
  Permalink

  CBO is al net zo’n kluppie als die lui van de (schijn)Heilige Driehoek. Die denken ook maar het alleenrecht te hebben. Iets wat ze van dit gemeentebestuur ook nog eens krijgen!

 • 10 januari 2013 om 19:04
  Permalink

  Bn de Stem heeft ons verbaasde verhaal ook gepubliciteerd. Verder zijn wij verbaasd over de klachten. De SkyRoos schijnt tegenwoordig recht omhoog en zodra dit licht bij iemand zou binnenschijnen is deze persoon gerechtigd de politie te bellen omdat binnenschijnen met een sterke lamp verboden is bij de wet.

  Wat de kever betreft die heeft al zeer lange tijd niet meer op de Markt gestaan en die kan natuurlijk ook gewoon bekeurd worden als dat het geval zou zijn.

  Ik heb de indruk dat CBO eigen wetten en regels wenst op te stellen en deze ook met een eigen handhavingsteam wilt gaan handhaven het zg. OCB Handhavingsteam.

  Het leven is geven en nemen en nu is het eens de beurt aan de OCB om wat te geven.

 • 10 januari 2013 om 17:00
  Permalink

  Wederom blijkt een tekortkoming van de website van BN De Stem. Via twitter verneem ik dat er wel hoor-wederhoor is gedaan maar dat dit niet is meegenomen in het artikel op de website. Misleidend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *