Kaaise Dweildag: Tevreden gezichten en volle kroegen

kaaiendonk
Kaaiendonk

Afgelopen zondag vond voor de 28e keer de Kaaise Dweildag plaats. Meer dan 35 blaaskapellen waren naar de Markt en Klappeijstraat gekomen. Met de sneeuwval die in de nacht ervoor viel nog geen eenvoudige opgave. Na een gezamenlijke opening gingen de blaaskapellen een reeks kroegen langs, het daar aanwezige publiek vermaken met bekende en minder bekende meedeiners.

Bezoekers lieten zich evenmin door de sneeuw weerhouden. De kroegen stonden redelijk tot zeer goed gevuld vol, de tapkranen stroomden en de blaaskapellen kregen de handjes goed op elkaar. Tussen en na de kapellen hadden de diverse kroegen nog extra artiesten uitgenodigd. Vanaf 18.00 uur stroomden de lokale eetgelegenheden ook goed vol.

Staamp! heeft gewonnen, zo werd bij La Cantina het thuis van de kapellen, bekend.  De opmaat voor carnaval kunnen we wel vast maken, al mag het volgens het gros van de bezoekers dan wel iets minder koud zijn, en het liefst sneeuwvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *