Satire: Vrijdag geen werkdag meer in Gemeente Oosterhout

Vrijdag geen werkdag binnen gemeente Oosterhout

Als een bom sloeg het in bij de ondernemers- en winkeliersvereniging. Het nieuws dat in Oosterhout per direct niet meer op vrijdag gewerkt mag worden. OokvanWosterhout.nl ontdekte eerder vandaag op de website van de gemeente dat de griffie inmiddels vermeldt dat vrijdag niet geldt als werkdag. Aangezien de griffie voor een groot deel ondersteunend is aan de gemeenteraad kan hieruit afgeleid worden dat binnen de gemeente Oosterhout vrijdag niet langer geldt als werkdag.

De wens om meer koopzondagen en de al jaren gebruikelijk zaterdagopenstelling komen hiermee ook in het gedrang. Er lijkt wat deze dagen betreft sprake van een grijs gebied. Het winkelend publiek spreekt schande van de beperkte openingstijden. “Het worden toestanden die we sinds het Sovjet-tijdperk niet meer hebben gezien” spreken voorbijgangers op de Keiweg zich uit.

De winkeliersvereniging is geschokt. ”Vrijdag is een belangrijke dag voor ons, zeker met de aansluitende koopavond. We kunnen net zo goed permanent de deuren sluiten. Het lijkt erop dat de ondernemer van een beeldbepalende kledingzaak handelde met voorkennis door tijdig zijn zaak te sluiten.” Ook parkeerbeheerder Z-park, exploitant van de parkeergarage boven Arendshof reageert verrast op het nieuws. “Dit zal leiden tot een grote schadeclaim aan het adres van de gemeente Oosterhout. Ons is een lucratieve deal beloofd, met ruime openingstijden van de winkels. Als we de vrijdag verliezen als werkdag zullen ook veel kantoren in de omgeving andere abonnementen bedingen voor hun medewerkers die hier parkeren.”

Ondernemers op de bedrijventerreinen in Oosterhout kondigen aan massaal te overwegen te gaan verhuizen. “Onbegrijpelijk dat wij via de media moeten vernemen dat we onze bedrijfsactiviteiten niet langer op vrijdag mogen uitvoeren én wat een onbegrijpelijk besluit van de gemeente.”

De stichting Continu Bewuste Onruststokers, die zich vooral hard maakt tegen overlast in het centrum reageert met gemengde gevoelens. Enerzijds is dit fantastisch nieuws, anderzijds bijzonder tragisch. Doordat de vrijdag verdwijnt, smelt een belangrijke irritatiebron als sneeuw voor de zon. Dat zorgt voor minder overlast en tegelijkertijd dus voor minder om over te zeuren, en eerlijk is eerlijk, als je zeurt om het zeuren ga je dat op den duur toch missen.

Anders Oosterhout, een partij in de Oosterhoutse gemeenteraad reageert blij. Steunfractielid M. Öslim is blij dat hij vanaf nu op alle vrijdagen legitiem naar het gebedshuis kan.

Navraag bij de gemeente levert echter een deceptie op: “Er is helaas foutieve informatie bekend gemaakt via de website. De feiten liggen simpel. Ambtenaren werken nooit, dus ook niet op vrijdag. Het is gebruikelijk dat ambtenaren hun tijd vullen met uit het raam staren, paperclips tellen, koffiedrinken en overal kopieën van maken. Van werkdagen is binnen het gemeentehuis dan ook geen sprake. De vergissing zal binnenkort worden rechtgezet. De term werkdagen zal in zijn geheel van de website verdwijnen.” Helaas voor vele Oosterhouters die inmiddels op een vrije vrijdag rekenen, het blijft volstrekt legaal om vrijdag te werken binnen de gemeente Oosterhout.

Een gedachte over “Satire: Vrijdag geen werkdag meer in Gemeente Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *