Nieuws: Donorstand in Oosterhout

In de media komt regelmatig het tekort van donororganen ter sprake. OokvanWosterhout dook in de lokale statistiek. En wat valt op? De statistiek leer dat in Oosterhout al 18.448 personen zich hebben geregistreerd in het donorregister. Volgens de statistieken van de website jaofnee.nl zegt in Oosterhout  27.7% van de registreerde ja en zegt 17.2% nee. Met deze stand komt Oosterhout op plaats 607 in de ranking van plaatsen naar ratio van de donorregistratie.

Donorstand Oosterhout Breda Tilburg
Donorstand Oosterhout Breda Tilburg

 

Oosterhout ten opzichte van Breda en Tilburg

Maar hoe verhouden we ons dan tot de regio? Als gekeken wordt naar de stand van Oosterhout ten opzichte van de grote buren Breda en Tilburg valt op dat het percentage ja-kiezers voor orgaandonatie in Oosterhout lager ligt dan in deze steden. De donorstand (het aantal registraties)  is in Oosterhout daarentegen hoger dan in Tilburg en ongeveer gelijk met Breda.

 

Donorstand Den Hout Dorst Oosterhout
Donorstand Den Hout Dorst Oosteind

 

Kerkdorpen  

Een blik op de Kerkdorpen geeft een wisselend beeld. Dorst en Oosteind kennen een hoge donorstand en een hoog ja-gehalte. Dorst bereikt op deze manier plek 103 in de ranking. Den Hout daarentegen scoort lager in de ranking, dit valt deels te wijten aan de lagere donorstand van het kerkdorp. Ook valt op dat in Den Hout meer mensen het niet weten (geen ja of nee ingevuld).

 

Belang van donorregistratie

Steeds meer mensen in Nederland moeten steeds langer wachten op het krijgen van een donororgaan. Daardoor overlijden er ieder jaar mensen terwijl ze wachten op organen. Er blijkt nog veel winst te halen in de grote groep die geen duidelijke keuze maakt. Wil jij een actieve rol spelen in de orgaandonatie? Dan kun je dit kenbaar maken via de website jaofnee.nl

Een gedachte over “Nieuws: Donorstand in Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *