Nieuws: Parkfeest in 2013 helemaal nieuw met Golden Earring en silent-disco

Logo Parkfeest (Bron: Parkfeest.nl)
Logo Parkfeest (Bron: Parkfeest.nl)

Gisteren nog een gerucht op twitter:

Vandaag een bevestiging bij de buren uit Breda, het Parkfeest gaat helemaal in het nieuw. Met een nieuwe programmering en ingrijpende aanpassingen in het concept wordt het concept voor de derde keer opnieuw uitgevonden. Omdat wie er komt het allerbelangrijkste is, behandelen we dat eerst. Nog niet alles is bekend gemaakt, als we mogen uitgaan van hoe het festival in eerdere jaren opgezet was. Maar er zijn aardverschuivingen in de programmering sinds hier een nieuwe man aan het front staat.

Artiesten

Volgens de organisatie veel gevraagd, en nu dus gekomen, is Golden Earring. De rockers hebben een nieuwe plaat en touren weer actief diverse festivals af. Een band die vermoedelijk bij het kernpubliek van Parkfeest, de babyboomers, behoorlijk goed zal liggen en de kaartverkoop op kan stuwen. Een andere wens, veelal geuit door jongeren, is een DJ op het Parkfeest. Dit jaar komen The Flexican & MC Sef draaien. De grote vraag is of deze act is voorbehouden aan de  ‘silent-disco’-tent op de Heuvel, of dat zij op het podium in het Slotpark zelf zullen staan. Pikant detail, The Flexican was eerder nog betrokken bij een grote ruzie in Eindhoven.

Golden Earring

The Flexican & MC Sef

Kraantje Pappie is een act die zijn doorbraak in 2012 beleefde en vooral bekend is onder jongeren. Een mix van hiphop, rap en uptempo ritmes zorgt voor een eigen muziekstijl. De Deense band The Asteroids Galaxy Tour is niet in één hokje te plaatsen. De sound raakt die van Krystl, maar klinkt toch net even anders.

Kraantje Pappie

The Asteroids Galaxy Tour

Dit zijn slechts vier namen, dus de line-up is verre van compleet, er zullen er de komende weken nog wel een aantal bij komen is ons vermoeden. De vernieuwing van de zondag is volgens de programmeur nog onzeker.

Opzet

Bij het Parkfeest staan er dit jaar geen losse podia meer op de Heuvel. Wel staat er een grote tent, door Parkfeest overdekt podium genoemd, waar op vrijdag en zaterdagavond door DJ’s muziek wordt gedraaid in een zogeheten ‘silent-disco’. Een experiment dat al vaker op andere festivals is toegepast, en zelfs door het Parkfeest zelf al eens is ingezet op de vijver in het stadspark. Het bestaat eruit dat alle bezoekers bij de entree een koptelefoon krijgen en zo het geluid van de artiest kunnen horen. De tent wordt verder gebruikt voor optredens door H19 en Theater De Bussel. Ook zal er een pruvement plaatsvinden in dezelfde tent en kunnen per avond 250 bezoekers uit eten voordat het programa in het park start. In het stadspark zelf zullen naar verwachting twee podia opgebouwd worden.

Voorverkoop

De voorverkoop is niet meer. Wie terugdenkt aan zonnige dagen, lange rijen en lekkere muziek van een verrassingsact, komt bedrogen uit. Jarenlang een feestje voor het eigenlijke feestje, vorig jaar al gemarginaliseerd door de voorverkoop in de foyer van De Bussel te organiseren. Kaarten koop je, vanaf 1 februari 2013, gewoon via internet. Daarmee gaat de doelstelling om het Parkfeest vooral voor Oosterhouters te houden toch een beetje verloren.

 

Een gedachte over “Nieuws: Parkfeest in 2013 helemaal nieuw met Golden Earring en silent-disco

  • 26 januari 2013 om 17:38
    Permalink

    George Baker of Luv misschien een ideetje,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *