Satire: Nieuw evenement in Oosterhout: “Oosterhout Opgenomen”

Oosterhout Opgenomen

Via een vooraf ingesproken videoboodschap werd onlangs met veel bombarie een gloednieuw Oosterhouts evenement gepresenteerd: “Oosterhout Opgenomen”. Dit festival zal het gat gaan vullen dat is ontstaan door evenementen zoals Parkfeest en Oosterhout Live, waar veelal bands en artiesten verschijnen die hun acts live ten gehore brengen.

Verwacht wordt dat het publiek massaal thuis blijft tijdens het evenement. “Het grote publiek zit niet te wachten op een evenement waar men ook daadwerkelijk naar toe moet. Zeker niet als dat ver buiten de bewoonde wereld op bijvoorbeeld een voetbalveldje gebeurt. Mensen prikken door de eigen belangen van de organisator heen. Daarnaast is niet gegarandeerd dat het zonneke schijnt.” Aldus Oscar S. de organisator uit Raamsdonksveer.

Diverse onbetrouwbare bronnen rond het festival Oosterhout Live melden dat de organisatie van dat festival furieus is en schande spreekt over dit vermeende plagiaat. Oscar S. wijst dit echter snel van de hand: “Alle artiesten worden bij ons vooraf opgenomen op band en spelen niet live mét een band (red. orkest). Een wereld van verschil.“

Kasteleins uit Oosterhout spreken hun zorgen uit over een verdere daling van de omzet door het zoveelste evenement. “Helaas is het bij dit evenement niet gelukt om via bevriende artiesten, de gemeenteraad of de voetbalclub een dikke vinger in de pap te krijgen.” Was een reactie van een willekeurige passant in een geel gekleurd jasje tegenover vishandel Pooye, rond de middag, op de eerste zaterdag van de maand.

Oscar S. benadrukt dat het unieke concept tal van problemen oplost. Zo kunnen hoge bierprijzen vermeden worden doordat festivalliefhebbers de deur niet uit hoeven. Zij drinken thuis hun favoriete biertje voor de supermarktprijs. Het vervoer is ook geen probleem, fietsen, met de stapbus of benenwagen is niet nodig, alleen de afstandsbediening van de tv is voldoende. Ook het wildplakken van posters is niet nodig. Het fesitval is ook nog eens goedkoop. Er is geen grote locatie met voorzieningen nodig en de artiesten treden in hun daluren op voor een camera. Hierdoor worden grote besparingen gerealiseerd. Nadelen zijn er ook, zo zal “Oosterhout Opgenomen” alleen te bekijken zijn via uitzending gemist en video on demand.

Het evenement staat ergens in de komende maanden gepland, maar de exacte datum zal pas naderhand bekend worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *