Opinie: Nettorama parkeerdrama – wel de lusten, niet de lasten

Nettorama Parkeerdrama
Nettorama Parkeerdrama

Toen ik van de week boodschappen had gedaan bij de Nettorama aan de St. Antoniushof, vielen twee dingen op. Als eerste de blauwe steentjes die in de bestrating zijn gelegd. Voor een gedeelte van de parkeerplaatsen lijkt de parkeerschijf verplicht te gaan worden. Het andere wat mij opviel was bovenstaand plakkaat, wat bij één van de bewoners aan het balkon hing.

Omdat de foto niet helemaal duidelijk is, is hieronder de tekst uitgeschreven:

Tevens nu geopend in ons hof:

Parkeerdràma

Nettorama bezoekers: Niet voor onze

woningen parkeren alstublieft !!!

Eerst complimenten voor de huisvlijt, het sluit precies aan bij de huisstijl van naastgelegen super. Voor de rest ontstond er alleen maar aversie jegens de buurtbewoners aan de St. Antoniushof. Al vanaf dat de plannen bekend zijn (van die tekening kochten de bewoners ook een huis) wisten ze dat er een supermarkt met een behoorlijke verkeersaantrekkende werking zou komen. Daar gaan wonen is dus een keuze geweest inclusief de supermarkt.

Dat de bewoners niet kunnen parkeren hoeven ze niet bang voor te zijn, want onder de appartemententorens zijn parkeerkelders gerealiseerd, er is dus helemaal geen reden om plekken op straatniveau te ‘claimen’. Want dat is wat het plakkaat zegt, het is ons hof en of u alstublieft niet voor onze woningen wil parkeren.

Uiteraard kunnen we stellen dat Thuisvester en Nettorama best wat meer haast hadden mogen maken met hun plannen, nu zijn de bewoners gewend aan een omgeving zonder supermarkt. Was deze er echter vanaf het begin geweest, dan denk ik dat dergelijke plakkaten ook niet opgehangen zouden worden.

Bovendien profiteren de omliggende bewoners van een supermarkt om de hoek, de auto hoeft de parkeerkelder niet eens uit om boodschappen te gaan doen. Tot slot wil ik er nog aan toevoegen dat handhaven en beheren van de openbare ruimte aan de handhaving en de gemeente is. Je kunt het er als bewoner niet mee eens zijn, maar je maakt je niet geliefd ten opzichte van bezoekers aan de supermarkt.

Het is onbekend of deze actie breedgedragen is, of slechts door één bewoner is opgezet. Wel weet ik dat ik het als uiterst onvriendelijk ervaar, ik zal er echter niet mijn auto voor verplaatsen. Overlast aankaarten kan ook via een andere route, bewoners van de St. Antoniushof. Die wekt minder ergernis op bij bezoekers aan de winkel, en de kans dat uw doel bereikt wordt is dan een stuk groter. Maar vooral, realiseer u waar u destijds mee akkoord ging toen u de woning kocht. De feiten zijn en blijven de feiten.

13 gedachten over “Opinie: Nettorama parkeerdrama – wel de lusten, niet de lasten

 • 3 februari 2013 om 21:21
  Permalink

  @Jan Fijn dat u kan oordelen over ‘klasse mensen’…

  Verder steekt u een tirade af over ‘feitenkennis’. Dan mag u nog wel even kijken naar de mensen die rond Arkendonk, boven de winkels van Zuiderhout en boven en rond de Emté wonen. Daar zijn wel degelijk parkeerplaatsen voor woningen.

  Als parkeerders werkelijk gevaar op zouden leveren zouden daar al vele ongelukken zijn gebeurd.

  Verder ben ik het met Ronnie Retro eens dat we in Nederland de wet hebben om te zorgen dat we allemaal gelijk behandeld worden.

 • 2 februari 2013 om 23:48
  Permalink

  aah nu komt de aap uit de mouw. Zo als de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
  Spreek uit ervaring zeker. Niet iedereen is hetzelfde en vertrouwen is iets wat je moet verdienen maar wantrouwen bij voorbaat is een eigenschap die ik niemand toewens. Sterkte het leven zal je zwaar vallen.

 • 2 februari 2013 om 21:19
  Permalink

  @wosterhouter 31; beste, ik winkel met enige regelmaat bij alle supers die u noemt, emte, AH zuiderhout, AH arkendonk. In GEEN van die gevallen behoef ik te parkeren voor iemands woonhuis ! Daar hebben ze dan ook de nodige infra, en hier is het een HOFJE !! Bij de oude nettorama zal het ook overlast zijn, vindt u dat een gegronde reden om het bij een nieuwbouw project waar alle opties open zijn het WEER fout te laten gaan ? Heeft de Nettorama wellicht patent op veroorzaken parkeerproblemen. Ik ben overigens helemaal NIET tegen komst van de super, maar wel tegen de overlast op allerlei gebied, waarvan mij plechtig is beloofd dat deze NIET zou ontstaan….

 • 2 februari 2013 om 21:04
  Permalink

  @oldeneel;

  Hallo, Jan hier, maker van het betreffende raam affiche, bewoner van een stadswoning.

  Werd gewezen op deze blog, ik moet zeggen mn mond viel open van verbazing…

  Hr of mevr Oldeneel. Doet u nu eerst eens uw huiswerk voordat u allerlei dingen gaat lopen roepen. En u uw oordelen op anderen probeert over te brengen; u snapt werkelijk geen bal van hoe de vork echt aan de steel steekt…

  Allereerst wil ik zo’n opmerking alsof wij tegen de Nettorama zouden zijn ontkrachten, want die toon wordt gezet. Dit is NIET, IK HERHAAL NIET het geval. Toen ik deze woning kocht (waar mijn zoon na mn dood nog aan de hypotheek kan blijven betalen) dat is inmiddels meer dan 7 jaar geleden was mij duidelijk dat er een BUURTwinkel zou komen. Heel veel jaren later komen eindelijk de plannen (informatie middag omwonenden) voor bouw van de laatste flat. Call me stupid maar ik heb de informatie voor zoete koek aangenomen dat OOK IN DEZE BOUW een parkeergarage zou komen. Nu is de hele santekraam gebouwd ZONDER parkeergarage. Ik krijg tig infobrieven van de gemeente, van deze beslissing had ik elke week de publicaties maar moeten lezen? Niettemin de gemeente heeft mij persoonlijk aangegeven dat ik GEEN parkeerprobleem zou gaan ondervinden bij mijn EIGEN woning. Luister, bij tijd en wijlen is het hier ronduit een DRAMA, niet alleen voor de bewoners OOK voor de bezoekers. De inrichting (hofje) is totaal niet geschikt voor het aanbod zoals dat gaande is… Kijk, ik heb het hier niet over een vakantieappartement wat niet blijkt te zijn wat gedacht, maar mijn eigen zuur verdiende (en nog te verdienen) woning waar we op basis van aankoop en gemeente info een weloverwogen keuze voor hebben gemaakt. Ik ben vanwege deze sores notabene verhuisd vanuit het centrum! Ik voel me dus belazerd, maar tegelijkertijd nog met enig vertrouwen in de gemeente dat ze het eea nog zullen verbeteren, cq voorkomen dat veel bewoners straten verderop moeten gaan parkeren (en wellicht daar weer overlast bezorgen zo blijven we bezig). Overigens vertegenwoordigd u ZEKER de winkelbezoekers niet (en ook de Nettorama niet we hebben een goede verstandhouding met de leiding aldaar) want velen hebben al gereageerd dat ze zich deze invasie overlast kunnen voorstellen. Sommigen houden zelfs rekening met ons, maar tot deze klasse mensen zult u ongetwijfeld niet behoren, dat realiseer ik me. Ik ben het overigens met 1 ding erg eens met u. Feiten zijn feiten. Door uw – zonder te controleren wat de feiten eigenlijk zijn – gewauwel bent u juist uitermate onvriendelijk. Voor bewoner EN bezoeker…. Misschien dat het inderdaad niet een goed idee was, die raam affiches, had niet gedacht dat het commentaar van een inhoudelijk slecht niveau als die van u en anderen die het woord “zeuren” graag bezigen zou opleveren.. Als u of iemand anders een andere vreedzame manier weet de situatie gekenterd te krijgen hoor ik dat heel graag. Maar geen onzinverhalen aub, vraag anders eerst eens even wat er werkelijk aan de hand is !

 • 2 februari 2013 om 15:19
  Permalink

  Beste Alex, als je voor omwonenden de parkeerplaatsen aanpast verzinnen daarna wel weer wat anders, het is moeilijk om omwonenden tevreden te stellen en zeker als ze aan de macht van invloed hebben geroken. Als het wettelijk allemaal oke is hebben ze gewoon pech gehad en dat geldt voor alle Nederlanders.

 • 1 februari 2013 om 17:26
  Permalink

  Als je geld wilt laten rollen moet je boodschappen doen bij de AH of de Jumbo. Als je alle reacties hebt gelezen vragen de omwonenden tevens om meer parkeerruimte te creeren en de wegen zo aan te passen dat er minder gevaarlijke situaties ontstaan. Volgens mij hebben de ondernemers daar meer baat bij dan dat dit hun schade opleverd. Maar ja niet iedereen heeft zakelijk inzicht.

 • 1 februari 2013 om 01:04
  Permalink

  Het zijn weer de ondernemers die dupe worden van omwonenden. Ondernemers die het geld verdienen waar NL op draait. Dankbaarheid zou de omwonenden beter passen.

 • 1 februari 2013 om 00:22
  Permalink

  Wat zijn die bewoners toch een stel klagers! Hebben ze een supermarkt nabij hun flatjes, is het weer niet goed! Ik zou zeer aangenaam reageren als er een supermarkt naast mij kwam, altijd vers eten, gezellige levendigheid en een praatje om de hoek. Maar met zo’n asociaal bordje en een starre houding zorg je dat mensen je echt aan gaan kijken als een stel verwende mensen die niets kunnen hebben…

  Verder ben ik het met M.bs eens dat de plannen al jaren bekend waren en dat ze dit wisten bij aankoop. Hadden ze maar beter moeten nadenken bij hun aankoop!

 • 31 januari 2013 om 23:22
  Permalink

  Het was al jaren geleden te verwachten dat in het oude pand of in een nieuw pand een supermarkt gerealiseerd zou worden. Bewoners want het sint antoniushof klagen al sinds ze er wonen. De weg waar ze zelf voor kozen om aan te gaan wonen vinden ze te druk en nu weer over een parkeerprobleem. .. de nettorama heeft genoeg parkeerruimte achter het pand, en zo druk als in de openingsweek zal het niet meer worden. Geen probleem lijkt me dus. En dat je auto beschadigd is, das balen maar dat gebeurd overal dat heeft niets met een nettorama te maken.

 • 31 januari 2013 om 23:08
  Permalink

  Als wij naief zijn dan is het de rechter ook die aangegeven heeft dat de gemeente en de nettorama een juist beeld heeft geschets en dat de omwonenden zich geen zorgen hoeven te maken. Tevens ligt er een rapport waar ook aangeven staat dat er geen overlast zou ontstaan. Dat zijn toch specialisten. Bij de oude tekekening zou dit inderdaad zo zijn maar bij de realisatie van het parkeerterrein kun je er donder op zeggen dat dit zou gebeuren. Oh en vergeet de ambtenaren van de gemeente niet die vertelden dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Wij waren niet naief dat is de gemeente en de rechter die niet geluisterd hebben toen dit is aangekaart en in Den Haag en op het stadhuis naar voren is gebracht. We zij niet tegen de winkel en niet tegen het winkelend publiek maar we vinden wel dat ze naar ons hadden moet luisteren en onze ideeen voor meer parkeervakken enz. mee hadden moeten nemen. Maar het mag geen geld kosten. Want zelf nu zitten ze erover in wie de extra parkeervakken en verbreden van de weg moet bekostigen. Laten we het niet hebben over de gevaarlijke situaties die ontstaan omdat auto’s elkaar tegen komen op een stuk waar ze elkaar niet kunnen passeren.

 • 31 januari 2013 om 22:51
  Permalink

  Mevrouw, ik begrijp dat iedere vorm van ‘overlast’ heel vervelend is. Neemt niet weg dat ik er vanuit ga dat u zelf ook boodschappen doet. Zeg ook niet dat het goed is dat de beloften die u gedaan zijn niet worden nagekomen. Maar het klinkt toch enigszins naief om te denken dat een supermarkt geen invloed zou hebben. Neem een kijkje bij de Emté, op Zuiderhout of op Arkendonk, of zelfs bij de oude Nettoramavestiging. Ook daar is het altijd bedrijvig en leven omwonenden met de bezoekers aan winkels. Kennelijk kunnen zij er mee leven.

 • 31 januari 2013 om 22:35
  Permalink

  Lul niet over iets waar je geen verstand van hebt. De tekeningen die er waren, voordat de woningen werden verkocht, schetsen een ander beeld dan hetgene wat nu is gerealiseerd. De ingang van de Nettorama en de ingang van het parkeerterrein zouden beiden via de Sint Antoniusstraat.Tevens zou er een parkeergarage onder het gebouw worden gerealiseerd zodat de omwonenden geen verkeersoverlast zouden ondervinden van de nieuwe bewoners en het winkelend publiek. Dit alles is ook nog eens bevestigd op de bewonersavond. De belofte was gedaan dat het Hof, het Hof zou blijven en dat er niet meer dan 4 extra verkeersbewegingen per uur bij zouden komen. Dit zijn er inmiddels ca 40.

  Tevens wil de gemeente een blauwe zone invoeren op verzoek van de Nettorama omdat deze bang is dat de nieuwe bewoners hun auto’s gaan parkeren op het parkeerterrein. In ruil hiervoor heeft de Nettorama de aanleg van het parkeerterrein voor zijn rekening genomen. Dit is bevestigd door de gemeente.

  Wat betreft de parkeerkelder onder de appartementen deze moet je huren er zijn mensen die dat niet kunnen betalen. Wat wij willen is dat er meer parkeervakken worden gerealiseerd en de weg voor de appartementen wordt verbreed en dat de smalle weg voor de woningen eenrichtingsverkeer wordt. Dit voorstel was al gedaan aan de gemeente maar tot nu toe is daar geen gehoor aangegeven.

  De bewoners hebben geen probleem met de de vestiging van de Nettorama en die nieuwe woonruimtes maar wel met de manier waarop alles is gerealisseerd.

  En dan durven jullie te beweren dat de bewoners zeikers zijn. je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Praat over niet dingen waar je niet het fijne van weet en vel geen oordeel voordat je het fijne van de zaak weet.

  We hebben dit van te voren aan gegeven bij de gemeente maar hier is geen gehoor aangegeven en dit is het resultaat.

  En welke lusten tot op heden zijn het meer lasten dan lusten. Hoe zouden jullie het vinden om een kras van een winkelwagen op je auto te ontdekken en de dader is gevlogen. De wegen zijn zo smal dat er al diverse auto’s tegen elkaar op zijn gereden. en ga zo maar door.

 • 31 januari 2013 om 10:24
  Permalink

  Inderdaad, gewoon niet zeuren om iets wat je van te voren wist.
  Overigens een erg fijne supermarkt die nieuwe Nettorama! Veel beter dan de oude aan de dr. Jansenlaan om over de oude Edah maar te zwijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *