De thema’s van 2013 (3/slot)

2013
2013

In 2013 voorziet OokVanWosterhout.nl je van je portie opinie, zoals je al sinds 2009 van ons gewend bent. We stellen onze agenda in drie delen voor, natuurlijk kan voortschrijdend inzicht de agenda compleet veranderen.

Mocht je behoefte hebben om in 2013 mee te werken aan OokVanWosterhout.nl, neem dan vooral contact met ons op. Daarvoor hoef je niet persé artikelen te kunnen schrijven, ook mensen die kunnen tekenen, fotograferen of dichten zijn welkom.

Dit jaar mag gerust het jaar genoemd worden van de nieuwbouw. Grote plannen als De Contreie en Slotjes-Midden, maar ook kleine inbreidingsprojecten waarbij woningen of appartementen worden gebouwd. De meeste plannen stammen uit betere tijden, waardoor 2013 het punt is waar bepaald wordt of deze plannen doorgaan, en in welke vorm dan. De komende tijd schrijven wij erover.

Het Santrijngebied, ooit waren er grote plannen mee, en nu lijkt de bravoure ingezakt. Geen nieuw theater, geen grootscheepse afbraak van huurwoningen en ook geen grootwinkelbedrijven. Wel een parkeergarage die snel of iets minder snel rendabel zal worden en mogelijk nog ontwikkeling van woningen. De mogelijkheden lijken oneindig, maar worden gedicteerd door de grotere buurman De Bussel. Wat kan daar eigenlijk nog?

Het werd bijna het struikelblok voor Wethouder Bode, en nog steeds doet Outflow pijn. Of het nu aan de directie lag, de slechte samenwerking met De Bussel of de beperkte aandacht van de gemeenteraad, daar gaan we over schrijven. We zijn ook erg benieuwd waar de doelgroep van de gesloten Outflow nu rondhangt.

Outflow en H19 worden vaak in één zin genoemd. De huisvestingsproblemen van de ene organisatie kun je opvangen door de andere, anders verloren accommodatie, uit te bouwen. Maar heeft dat zin, en wie zijn de andere kapers op de kust?

Dat is onze agenda voor 2013, natuurlijk onder voorbehoud. Vergeet niet, als je een bijdrage kan leveren, laat het dan weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *