Kaaiendonk Update: Bier in de Kloek niet op de bon

Bier (bron: wistjedat.nl)

Bier (bron: wistjedat.nl)

De opmars van de jaarlijks duurder wordende stapbon is doorbroken door het besluit van de Kloek om naast de stapbon (€ 2,20) bier voor € 2,00 te gaan verkopen. Het 11e biertje is dus gratis door met geld te betalen. Ik wil er nadrukkelijk bijzeggen dat ik dit niet doe om reclame te maken voor de Kloek, maar wel om aan de kaak te stellen dat de kaaiendonker elk jaar meer geld kwijt is voor een kleiner pilsje uit plastic.

Het is een landelijke trend die jaar op jaar besproken wordt en zelfs onder de aandacht van de NMA ligt. Carnaval wordt vaak aangegrepen om de prijs van een pilsje eens goed te verhogen, terwijl de klant feitelijk mindere service krijgt. Nu is er dus een café dat besluit ook bier aan te bieden onder de prijs van de stapbon. Dat kan het begin zijn van een felle concurrentiestrijd onder de oosterhoutse cafés.

De mogelijkheden zijn immers legio. Wat te denken van 11 bier halen 10 bier betalen, gratis flugels of andere shotjes en zelfs prijsstunten en happy hours zijn niet uit te sluiten. Het gevolg is dat de controle kwijt is. Daarnaast hebben kaaiendonkers ook met carnaval hun vaste patronen, maar bij prijzenoorlogen met bier krijg je wel erg veel lopers. De oosterhoutse leuttempeltjes zijn er niet op ingericht om tijdens de al extra drukke carnaval nog meer loop te hebben.

Nobel initiatief van de Kloek om afstand te nemen omdat ze aan de portemonnee van de klant denken, misschien alsnog collectief de stapbon op € 2,00 per stuk zetten? Dan heeft iedereen een betaalbare carnaval zonder een extra bieroorlog en dat lastige contante geld op zak.

5 gedachten over “Kaaiendonk Update: Bier in de Kloek niet op de bon

 • 8 februari 2013 om 13:39
  Permalink

  Ik zal eens een brief naar de NmA schrijven. Volgens mij zijn prijsafspraken nog steeds verboden!
  Fijne carnaval iedereen!

 • 7 februari 2013 om 22:04
  Permalink

  gewoon het bier op 2,- zetten. inkomens zijn er toch en iedereen wordt er een stuk vrolijker van!

 • 7 februari 2013 om 20:11
  Permalink

  Wat ik niet snap is dat veel zaken die vinden dat de stapbonnen ieder jaar hoger geprijsd moeten worden, tijdens de carnavals vergadering, gewoon op donderdagavond voor de carnaval bier verkopen voor 1 euro. De stapbonnen voortaan 2 euro en het verbieden van prijsstunters en Happy Hours.

  Waar blijft de Oosterhoutse NachtBurgemeester om dit soort toestanden in de toekomst te gaan voorkomen ???

 • 7 februari 2013 om 13:03
  Permalink

  In de kloek komen nou niet echt bepaald mensen die gevoelig zijn voor zaken als piekuren… als een Binnen of Malle Dieven dit nou zou doen….

 • 7 februari 2013 om 11:57
  Permalink

  Volgens mij zullen er meerdere volgen. Als er een kloek over de dam is, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *