Opinie: Minuten tikken weg

Risicokaart Total bezinestation Oosterheide
Risicokaart Total bezinestation Oosterheide

We maken ons allemaal weleens ineens zorgen over iets dat ons opvalt. Zolang kamerleden zich laten leiden door Pavlovreacties op krantenberichten mag ik me ook wel zorgen maken over dingen in ‘de media’ vind ik zelf. Zo zat ik een beetje te bladeren door de website brandweerspotters.nl en kwam ik uit bij een brandmelding bij de Total-benzinepomp in Oosterheide. Nog steeds niets spannends ervanuitgaande dat de brandweer in staat is zijn/haar werk uit te voeren. Echter wat schetst mijn verbazing: Er is een 6-minutenregeling opgetreden. Wat is dan een 6-minutenregeling? Dat betekent dat de vrijwillige brandweer niet binnen 6 minuten een brandweerwagen heeft weten te bemannen en er een ander korps opgeroepen wordt. In dit geval hielpen de vrijwilligers uit Teteringen ons ‘uit de brand’. Maar ik vind het zorgelijk, zeer zorgelijk, helemaal als het een lpg-installatie betreft die op de risicokaart een substantiele duit in het zakje doet.

Dat het uiteindelijk losgelopen blijkt is goed nieuws, zonder meer. Echter wil het weleens flink uit de klauwen lopen als er niet in de cruciale momenten van een beginnende brand op gereageerd kan worden. En daar mag wat mij betreft wel even aandacht voor zijn!

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *