Satire: Wethouder Jan Peters vermist

VVD - vermissing wethouder Jan Peters

Gisteren werd een dringend opsporingsbericht uitgegeven door de VVD: Jan Peters, wethouder in het Oosterhoutse wordt al sinds april 2010 vermist. Jantje is het laatst gezien in het bijzijn van ‘Het Instituut’. Na de coalitieonderhandelingen lijkt hij echter van de aardbodem te zijn verdwenen.

Geen enkel spoor of woord werd van hem vernomen nadat hij voor het laatst werd gezien met een grote stofkam in de hand. Zo is opvallend dat zijn laatste tweet reeds dateert van 4 maart 2010:

Ingewijden tippen op de ingelaste fractievergadering van aanstaande donderdag bij de VVD. Er lijkt grote paniek te zijn ontstaan nu de fractie de vermissing heeft opgemerkt. Eerder is Peters door zijn fractie niet gemist. Naar verluidt zal dit een eerste aanzet zijn naar een diepgaand onderzoek naar de verdwijning. Opmerkelijk is ook de rol van dhr. Ketting Olivier, anonieme, onbetrouwbare bronnen blijven zijn naam noemen in relatie tot de ingelaste vergadering.

Door het gemis van Peters lijkt de VVD in Oosterhout gemarginaliseerd tot een kleurloze partij die ondanks de verkiezingswinst, de leiding van het college over heeft gelaten aan de coalitiepartij die al van meet af aan het beste zaken heeft gedaan. Wethouder Marcel Willemsen snoepte namelijk niet alleen een typische VVD-portefeuille van Peters af, maar had samen met Piet de Jong volgens ingewijden ook een nadrukkelijke rol in de coalitieonderhandelingen.

Speculaties over het lot van Peters doen de ronde, onder andere karikatuurmoord wordt als optie gezien. Ook is  niet duidelijk hoe de relatie tussen Peters en ‘Het Instituut’ was ten tijde van zijn verdwijning. Het gebrek aan een gezamenlijke koers van fractievoorzitter Ketting en Peters, degene die hij aan de ketting had moet leiden, lijkt onmiskenbaar voor problemen te hebben gezorgd.

Naar verluidt zijn oud-collega dienders van Peters direct een informele zoekactie begonnen. Veiligheid en verdwijning zijn al langer problematisch in Oosterhout. Vreemd genoeg blijken juist twee VVD’ers: Huisman en Peters verantwoordelijk voor deze portefeuilles. Complottheoriën doen inmiddels in verschillende variaties de ronde. Onduidelijk is ook wie Peters op zal volgen als lijsttrekker als hij niet gevonden wordt vóór de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Een gedachte over “Satire: Wethouder Jan Peters vermist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *