Satire: Cock Kardinaal opteert voor rol fractievoorzitter Anders Oosterhout

Anders Oosterhout

Breaking nieuws in de Oosterhoutse politiek: Cock Kardinaal wordt genoemd als mogelijk nieuwe fractievoorzitter voor Oosterhouts jongste dissidentenclubje; Anders Oosterhout. De eerste reactie van de huidige fractieleden spreekt (heilige) boekdelen. “Mijn God, dachten we eindelijk van christelijke invloeden af te zijn, komt in de plaats van de bisschop een kardinaal ons (be)leiden.”

Cock Kardinaal, bekend om zijn kenmerkende rode keppeltje en paarse sjaal ondertekend zijn e-mail inmiddels al als pre-missionair fractievoorzitter van Anders Oosterhout. Niet verwonderlijk overigens dat hij zijn rol als missiewerk ziet. Anders Oosterhout, dat net de identiteitscrisis te boven is na de geruchten over de mogelijk nieuwe partijnaam Andere Oosterhouters, zal zich snel moeten ontwikkelen tot een echte partij. Met meer standpunten dan de twee stok-kameeltjes: op iedere straathoek een theehuis en gratis parkeren voor oude mercedes’en met een nieuw kenteken.

De huidige fractie is bezig een verkiezingsprogramma te schijven à la de bijbel. Ze zien dat als hun belangrijkste testament aangezien het met een sterke kandidatenlijst de vraag is of er nog sprake zal zijn van een 2e termijn met bijbehorend testament. Al met al een epische klus die geruime tijd in beslag zal nemen. Steunfractielid M. Öslim maakt zijn wensen kenbaar. “In de toekomst verdwijnen de varkenshouderijen in de gemeente door een uitsterf-constructie. Met Brabant Water sluiten we een convenant dat er naast water ook rook uit de kraan komt. Iedere Oosterhouter heeft daarmee een waterpijp in huis.

Cock Kardinaal vindt het allemaal wel prima. Hij lijkt er vooral op te hopen dat hij vice-voorzitter van de gemeenteraad wordt en de burgemeester zich verder zal ontplooien als huisman.

Benieuwd of dit nog ergens ver weg aan enige realiteit is gekoppeld? Lees dan deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *