Sport: Spannende verenigingskampioenschappen Bowling Vereniging Oosterhout

bowlingballen
bowlingballen

Afgelopen week zijn de voorrondes voor de verenigingskampioenschappen van de Bowlingvereniging Oosterhout gespeeld. Er werd gespeeld in verschillende klasses. De voorrondes van de verenigingskampioenschappen werden dit jaar gekenmerkt door hoge scores en een gezellige sportieve sfeer.

In de 1e klasse bij de heren is er een spannende titelstrijd losgebarsten tussen Mark van de Kieboom en Jeroen Stijger. Zij gooiden beiden bijna 230 gemiddeld en gaan met 15 pins verschil in het voordeel van Mark de strijd om de eerste plaats uitvechten. Zij worden op de voet gevolgd door Werner van Ginneken die met 214 gemiddeld ook nog aardig in de buurt kan blijven.Bij de dames is het in de 1e klasse iets minder spannend. Angela Smits gaat met 217 gemiddeld duidelijk aan kop. Zij zal haar voorsprong van 149 pins op de nummer 2, Mariska van Rijthoven zaterdag gaan verdedigen.

In 2e klasse bij de heren zitten Pascal Oomen, Bert Huberts en Peter van Rijthoven nog dicht bij elkaar, waardoor het nog spannend zal worden wie met de 1e plaats naar huis zal gaan. In de 3e klasse bij de Dames is het minstens zo spannend. Ook Laura Brouwer, Margo Vermeulen en Corry van Rijthoven staan nog zo dicht bij elkaar dat de strijd hier nog niet gestreden is. Ook in de laagste klassen van de BVO wordt prima gepresteerd. In de 3e klasse van de heren wordt het klassement aangevoerd door oud-voorzitter Jan de Nooijer. Hij wordt met 1 pin verschil gevolgd door Tom Westerveen. Op een iets grotere achterstand zullen Frank Meesters en Theo Stikkers ook mee gaan strijden om het kampioenschap.

Bij de dames in de 4e klasse zijn de verschillen groot, maar niet onoverbrugbaar. Ook deze finale zal dus een spannende strijd worden tussen Jessica van Disseldorp die de koppositie zal verdedigen tegenover Leny van Ginneken die 73 pins achter haar staat. Op 37 pins daarachter zal ook Ingrid Damen zich mengen in de strijd om het kampioenschap. Hopelijk zal de finale gekenmerkt worden door vele 200-games en hoge scores voor iedereen. Op dit moment staat de hoogste game van maar liefst 269 op naam van Mark van de Kieboom. De hoogste game bij de dames staat op naam van Angela Smits. Zij gooide maar liefst 253 in de voorronde.

Aanstaande zaterdag (23 maart 2013) zullen de finales in Bowling & Bistro Merlijn te Oosterhout gespeeld worden. Om 9.00 uur bijten de dames 4, de dames 3 en een deel van de heren 3 het spits af. Vanaf 10.15 zullen de overige heren 3, de heren 2 en de nummer zes van de heren 1 hun finale spelen. Na een korte pauze voor baanonderhoud zal om 12.00 de finale van de heren 1 en dames 1 plaatsvinden.

Wilt u bowling op sportniveau bekijken? Kom dan zaterdag tijdens de finales langs. Wilt u meer informatie over de bowlingvereniging Oosterhout? Neem dan contact op met de secretaris van de vereniging: secretaris@bvoosterhout.com of neem een kijkje op onze website www.bvoosterhout.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *