Opinie: Binnenkort is er weer wat te kiezen

GR14 - klein

Op 19 maart 2014 zucht en steunt de huidige coalitie waarschijnlijk omdat de rit weer is uitgezeten. Dan is de beurt aan ons, de burgers, om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Een wijs, wat mij betreft overbodig advies, ga uw stem uitbrengen. De negatieve teneur rond politiek en volksvertegenwoordigers is er één van alle tijden. Het gezegde ‘de beste stuurlui staan aan wal’ is niet voor niets ontstaan. Uw stem is een rukje aan het stuur.

Waarom dan toch een relaas over 19 maart 2014, want dat is nog een jaar verder. Ik begrijp dat u er niet altijd op zit te wachten. Binnenkort zullen alle peilingen en andere zaken opgestart worden, en partijen schrijven druk aan hun verkiezingsprogramma. Dat moet u over de streep gaan trekken. De aftrappen bij diverse partijen zijn inmiddels gedaan en het duurt niet lang meer of u gaat de eerste kraampjes op straat tegen komen.

Het speelveld gaat er anders uitzien. Bij sommige partijen is de kandidatenlijst vier jaar geleden al goed op de schop gegaan, bij andere partijen zal dat deze periode gaan gebeuren. De hoeveelheid nieuwkomers gaat ervoor zorgen dat kiezers anders gaan stemmen. Partijen realiseren zich ook dat vaste waarden geen vaste waarden meer zijn. Het gevecht om de kiezer gaat dus feller worden dan ooit.

Straks, onder een lekker lentezonnetje, loopt u tegen de kraampjes aan. Wat ik wil vragen is goed na te denken waarom u op iemand stemt. Zo kunt u jaarlijks genieten van Oosterhout Live, maar zegt dat weinig over de politieke agenda van Arnoud Kastelijns. Politiek is nauw verwant aan vriendschap en gunnen. Daar zal ik met deze blog weinig aan veranderen overigens, maar ik druk het u graag op het hart.

Daarom deze tip, zorg dat u op de hoogte bent van de politieke plannen van de partijen. Dat kan door één van de debatten te bezoeken of hun programma’s te lezen. Laat u daarbij niet teveel leiden door het landelijke debat van de verschillende partijen, want lokale afdelingen handelen vaak anders.

Aan de partijen veel succes gewenst. In deze roerige tijden, waar de burger het vertrouwen in de politiek sterk aan het verliezen is, moet je op slimme en goede manieren besluiten voor elkaar krijgen. Wie dat lukt is de winnaar.

5 gedachten over “Opinie: Binnenkort is er weer wat te kiezen

 • 23 maart 2013 om 11:32
  Permalink

  Beste Ronnie Retro,

  Ik neem aan dat je op de reactie van Jan Peters doelt (of het ook werkelijk de VVD wethouder was die reageerde, weet je op internet nooit,…… alhoewel de verkiezingen zijn begonnen, dus het zou zomaar kunnen)

  Groet,

  Wim van Neutegem

 • 21 maart 2013 om 13:42
  Permalink

  Iedereen in Oosterhout moet goed opletten: de verkiezingen van 2014 zijn al begonnen. Je kunt nu nog meedoen!

 • 20 maart 2013 om 22:37
  Permalink

  Afgezien van de eerste zin, een goed stuk met een verstandig advies!

 • 18 maart 2013 om 23:46
  Permalink

  Stem op Fever op 14 maart en niemand hoeft ooit nog voor zn drank te betalen in Oosterhout.
  Fever Garandeert ook ieder weekend feest als wij eenmaal in de Gemeenteraad zitten

 • 18 maart 2013 om 23:44
  Permalink

  Gewoon heel veel loze beloftes doen die je als je eenmaal bent gekozen toch nooit na zult komen. Maar je bent wel op de plek waar je wilde komen, Op het Pluche !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *