Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van februari 2013

Elke maand komen er wel opvallende tweets voorbij over het Oosterhoutse, zo ook in de afgelopen maand februari. De tweets kwamen uit veel verschillende hoeken en waren soms pittig geschreven. Volgende maand komt er dan ook weer een nieuw overzicht met opvallende en leuke tweets. Dus heb jij in maart tweets gezien die jij in dit overzicht vind thuis horen? Meld ze ons! Stuur de tweets naar onze twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl .

Oosterhout vol in de media met erotisch verhaal op Frencken College
Februari begon met Oosterhout vol in de media: er bleek namelijk een erotisch verhaal opgedoken te zijn op het Frencken College. De reguliere media “doken” naast de moderne media er snel bovenop, waarbij gemeld werd dat het voor de tweede keer in korte tijd in Oosterhout was dat er een erotisch verhaal naar buiten werd gebracht.

Op Twitter werd er dan ook gesproken van een remake van een eerdere verhalenbundel op het Sint-Oelbertgymnasium. Sommige scholieren moesten er om lachen zagen Oosterhout als het “mekka van de porno”.

Op vrijdag 1 februari was het hoogtepunt van de media-aandacht waarbij het Frencken College zelfs bezoek kreeg van het Pownews. De schoolleiding was hier niet van gecharmeerd en belde de politie die tevergeefs later kwam omdat Pownews al gevlogen was. De medialuwte zou al snel vallen en het Frencken kwam een dag daarna met een update dat het Frencken diezelfde vrijdag met “sfeer en saamhorigheid” een geweldig feest had.

 

Oosterhout in de Wereld draait door #DWDD.

De eigenaar van de Stapmolen bracht dit jaar voor carnaval het lied ‘Lel aan de bel’ uit. Dit lied bleef ook 3FM niet onopgemerkt en werd in de 3FM-competitie genomineerd voor Carnavalshit van het Jaar. Door de vele aandacht met deze competitie was hij dan ook welkom in de studio van ‘De Wereld Draait Door’. Wethouder Carla Bode ging de nominatie dan ook niet voorbij en ze maakte volop reclame voor de ‘zingende kastelein’ uit Kaaiendonk.

 

Culinaire mededeling van de Rotary Club: heerlijk eten bij Chefz en er is WIFI!

De Rotary Club van Oosterhout was 7 februari te gast bij club genoot Dre de Jong. Dit werd uiteraard uiteengezet in een tweet van de serviceclub. Het opvallendste was volgens de Rotary Club dat er vrij WiFi was. Onduidelijk is of dat dit voordeel voor zaken werd benut of dit bijdroeg aan de gastronomische beleving van de leden.

 

Carnaval in Oosterhout
Ook carnaval ging niet voorbij op Twitter, zo kwamen er uit verschillende accounts positieve ervaringen over de carnaval naar boven. Ook de optocht bleek voor verschillende twitteraars een hot item. De optocht trok bij raadslid Willem-Jan van der Zanden de aandacht met de vuilnisbakken die werden meegenomen in de optocht. Ook de verslaglegging later die week door de KRTS bleek sommige niet te ontgaan. De twitteraar merkte op dat hij liever een verslaggever uit Oosterhout dan een zogenaamde “troela van buiten kaaiendonk”.

 

 

Slippervriend van Fever voelt zich beroemd
Vorige keer kwam de trouwe Feverfan ‘Levi Woensel 040’ al voor in ons lijstje met opvallende tweets, ook deze keer kon hij niet ontbreken met een gewaagde tweet. Zijn aanwezigheid in het stuk vorige maand werd getipt door de twitteraccount “0162indahood”. De jonge stapper reageerde enthousiast en voelde zich beroemd. Ook merkte hij op dat hij als boef de Fever zou bezoeken, helaas is ons onbekend of hij nog langs is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *