Nieuws: Relatief veel problematische jeugdgroepen in Oosterhout

politie

Uit cijfers van RTL nieuws blijkt dat Oosterhout relatief veel problematische jeugdgroepen telt. Zo blijkt uit het onderzoek van RTL dat Oosterhout 14 overlastgevende groepen heeft. Van de 14 problematische groepen is zelfs één groep ingedeeld in de zwaarste categorie ‘crimineel’.

De cijfers zijn opzienbarend, Oosterhout blijkt 14.9 overlastgevende jeugdgroepen per 10.000 jongeren te hebben, dat is ruim boven het Nederlandse gemiddelde van 3.2 overlastgroepen per 10.000 jongeren. Een vergelijking met de grote steden Breda en Tilburg laat zien dat Oosterhout het relatief bijzonder slecht doet. Tilburg en Breda hebben samen namelijk minder overlastgevende groepen dan Oosterhout op zichzelf.

Cijfers RTL Hangjongeren

Volgens RTL nieuws kan de gemeente Oosterhout geen reden geven voor de grote hoeveelheid overlastgroepen. OokvanWosterhout is benieuwd of u iets merkt van deze groepen hangjongeren en in welke mate zij overlast bezorgen.

3 gedachten over “Nieuws: Relatief veel problematische jeugdgroepen in Oosterhout

 • 19 april 2013 om 11:44
  Permalink

  Als in de dönertent in de Loevensteinlaan openlijk gesproken wordt over drugshandel en wapenbezit -gebruik, waar andere klanten bij aanwezig zijn dan zegt dit genoeg over hoe bang ze zijn voor de politie. Totaal niet dus.

 • 16 april 2013 om 07:37
  Permalink

  Ja dat was al lang duidelijk.
  Je moet haast blind zijn om dat niet te zien.
  Oosterhout word steeds crimineler.
  Een van de oorzaken is naar mijn idee dat de politie te weinig optreed.
  Ook zie je alleen politie op straat met mooi weer.

 • 15 april 2013 om 20:57
  Permalink

  Zelf merk ik best veel van de problematische groepen. Vooral ’s avonds bij de winkelcentrum Zuiderhout, Jumbo centrum en achter het Frencken zie je veel groepen hangen met soms dubieuze auto’s en hard lawaai.

  Zelf heb ik de meeste last van de hangjeugd bij de Jumbo in het centrum. De groep(meestal rond 10 personen) komt intimiderend over en schreeuwen hard naar elkaar.

  Hopelijk kan de politie hier eens naar kijken, dit probleem speelt al best lang in het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *