Satire: Impact Noord-Koreaanse kernbom desastreus voor centrumbewoners

Impact kernbom centrum Oosterhout 2

Kim Jong-oen uhm…. Kim Jong-un wie kent hem niet. Een knaapje van nog geen dertig die een arsenaaltje raketten en bommen beheert in de laatste der communistische dictaturen. Het jochie houdt van volksfeesten, grote parades en duldt geen tegenspraak. Daar heb je ruimte voor nodig en dat creëer je het makkelijkste met grof geschut.

Na eens wat rond gespeurd te hebben in de statistieken van de website kwam ik op het spoor dat we dagelijks bezocht worden door een Noord-Koreaanse gebruiker. Via google translate vertaalt hij alle artikelen. Specifieke interesse lijkt uit te gaan naar blogs over het centrum en CBO (continu bewuste onruststokers).

Het is natuurlijk goed in te denken dat Kim Jong-oen, gezien zijn voorliefde voor grootse parades en volksfeesten wel van een evenementje houdt. Immers gaan er niet voor niets geruchten dat Oen regelmatig met een brommertje, zonder helm, maar met luide muziek al kauwgum-kauwend door de schuilkelder raast. Experts veronderstellen dat Oen’s regime mogelijk een aanval voorbereid op Oosterhout. Daarmee lijken Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten opgelucht adem te kunnen halen. Zij ontspringen de klompendans.

Wie wel de pineut lijken te worden van de feestlustige twintiger zijn de centrumbewoners in Oosterhout. Onderzoek leert dat de Noord-Koreaanse technologie volstaat om het gehele centrum van Oosterhout weg te vagen en zo, fats-boem, in één keer totaal te egaliseren. Daarmee ontstaat per direct het grootste evenemententerrein van West-Europa. Een ideaal uitgangspunt voor de vele overwinningsparades die Oen hoopt te houden bij zijn kruistocht-in-spijkerbroek door Europa.

Rep en roer is ontstaan onder de Oosterhoutse volksvertegenwoordigers. Bij hen zit de schrik er goed in. “Hoewel grote delen van Oosterhout gespaard blijven bij een eventuele aanval, zou het bijzonder jammer zijn als verschillende faciliteiten in de stad ten onder gaan aan de grootsheidswaanzin van Oen” luidt de verklaring van de coalitie. Oppositiepartij SP daarentegen is lovend over de mogelijke plannen van Oen: “Wij kijken uit naar de blijde communistische staat die Oen van West-Korea (red. Nederland) zal maken.”

Onbetrouwbare bronnen bevestigen dat het stadsbestuur bij defensie heeft aangeklopt voor zogenaamde Patriot-raketafweersystemen. Dit zonder resultaat, de enige twee nog operationele systemen (na de ingrijpende bezuinigingen bij defensie) staan opgesteld in Turkije om Turkse steden te beschermen tegen Syrische chemische rakketten. Naar goed voorbeeld van Laren heeft de gemeente daarom besloten om straatnaamborden in het centrum te wijzigen. De Klappeijstraat heet voortaan Kopschopstraat, de Markt: Vechtplein, Schapendries: Dealersparadijs en de Leijsenhoek: Coca-inn. Enkele Oosterhouters vermoeden dat de namen verband houden met de meest voorkomende activiteiten op en rond deze locaties.

Continu Bewuste Onruststokers reageert begripvol op de plannen van Oen. “Eindelijk een interventie, de politie doet niets, behalve op de verkeerde momenten de straten schoonvegen. Met het ingrijpen van Oen behoort alle overlast in één klap tot het verleden. Wij, mochten we het overleven kunnen onszelf opheffen. Missie geslaagd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *