Fotoreportage: Afvalprobleem in Oosterhout in beeld

Zwerfafval
Zwerfafval – © ookvanwosterhout.nl

Sinds de invoering van de diftar lijkt er een trend te zijn voor steeds meer afvaldumping in de buitengebieden van Oosterhout. Dit kwam ondermeer terug in artikelen in weekblad Oosterhout. Of er al overtreders zijn gepakt is de vraag, vorig jaar bleken er geen overtredingen voor het illegaal storten van afval. Het is echter niet duidelijk of bij die cijfers het daadwerkelijk niet gebeurde, er geen meldingen van waren of dat er geen handhaving heeft plaatsgevonden in die periode.

Met de kosten per zak, kilo en leging, lijken steeds meer mensen te kiezen voor een goedkoper, asociaal alternatief: afval dumpen in het bos of de buitengebieden. Ook in de binnenstad lijken problemen te ontstaan met mensen die het niet zo nauw nemen met hun leefomgeving. Afval komt naast de (ondergrondse) container terecht. Ook blijken bepaalde mensen het begrip publieke vuilnisbak in de binnenstad niet zo nauw te nemen. Om te voorkomen dat ze volgestopt worden met huishoudelijk afval lijkt de gemeente vernauwingen bij deze vuilnisbakken in te voeren.

Zwerfafval
Zwerfafval – Bron: twitter @Choufke
Zwerfafval
Zwerfafval – Bron: twitter @Choufke
Zwerfafval
Zwerfafval – © ookvanwosterhout.nl
Zwerfafval
Zwerfafval – © ookvanwosterhout.nl
Zwerfafval
Zwerfafval – © ookvanwosterhout.nl

Heeft u nog foto’s? Stuur ze dan naar redactie@ookvanwosterhout.nl

Ergert u zich aan zwerfvuil, diftar of andere afval-zaken? Laat een reactie achter.

3 gedachten over “Fotoreportage: Afvalprobleem in Oosterhout in beeld

 • Pingback: Opinie: Handhaven is ook een vak | OokvanWosterhout.nl

 • 22 april 2013 om 23:19
  Permalink

  De foto’s tonen vooral grog afval en geen restafval. Veel van het afval op de foto’s kan gratis naar de milieustraat gebracht worden. Er is overigens minder dumpafval dan in dezelfde periode vorig jaar!

 • 22 april 2013 om 12:50
  Permalink

  Onlangs bij Centraal Café in de uitzending de boswachter. Dit nav chemicalien dump. Hem werd toen ook de vraag gesteld of hij meer afval tegenkwam. “Niet meer als voor invoering Diftar” was zijn antwoord.
  Ook ik zie soms vuilniszakken naast de container staan, maar ook niet vaker dan vorig jaar.
  Het is dus niet de invoering van Diftar wat ter discussie moet staan, maar al die asociale mensen die het zwerf- en sluikafval produceren. Die moeten aangepakt worden. Maar dat had men in de voorgaande jaren ook al moeten doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *