Evenementen: Jubilaris Oosterhout Live pakt bescheiden uit

Logo Oosterhout Live

Bron: Vandaagopstap.nl

Vijf jaar geleden lanceerde Arnoud Kastelijns een nieuw festival: Oosterhout Live. Destijds een beslissing die zowel met liefde als scepsis ontvangen werd. Er waren immers al zoveel activiteiten en de Oosterhouter kan zijn geld maar één keer uitgeven. Diverse edities met meer en minder succes volgden en op 21 juni vond de vijfde editie van Oosterhout Live plaats.

De jubileumeditie van Oosterhout Live bestaat uit één avond. Het festival was in de loop der jaren naar twee avonden uitgegroeid, waardoor men verschillende bezoekers van passende muziek kon voorzien. De tweede avond werd nu ingevuld door een nieuw concept van Nick Nielsen en SBS6, het programma Nederland Muziekland.

De vrijdagavond kenmerkt zich door artiesten die allemaal minimaal een klein half uur mogen optreden. De vroege acts (waaronder Henk Dissel en Django Wagner) treden zonder band op, en warmen het festivalpubliek goed op. Alle bekende hits komen langs en het publiek vermaakt zich opperbest. Als Belle Perez de laatste klanken heeft gezongen wordt Yes-R aangekondigd. Het publiek gaat er goed in mee, al blijft de act een vreemde eend in de bijt.

Het slot van de avond wordt ingevuld door Wesley Klein, winnaar van het SBS6 programma Popstars in 2008. René Schuurmans nam het stokje daarna over en zet met band het hele terrein aan het dansen. Festivalambassadeur Vinzzent mag de avond vervolgens afmaken en doet dit met verve.

Toch is deze editie wat ons betreft wat aan de matige kant, maar wellicht komt dat ook door het uitstekende festival van het jaar ervoor. Hoewel het podium toen niet zo gelikt eruit zag, het terrein minder praktisch was ingedeeld en het weer ook niet helemaal meezat, was het toen wel beter. Dat komt door de muziek. Topartiesten als Wolter Kroes en René Froger waren toen de namen op de pamfletten en het is toch lastig om hen naar de kroon te stoten, zelfs als je festivalambassadeur bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *