Opinie: Handjes de lucht in voor Feeststraat Oosterhout

Centrum

Onlangs gaf een horeca-ondernemer aan dat de Klappeijstraat met de kermis één grote feeststraat zal gaan worden, zoals met Koninginnedag en Koninginnnenacht ook het geval was. Over de vorm van die eerste editie valt nog wel het een en ander te zeggen, omdat in mijn ogen niet alle ondernemers evenredig konden profiteren van het entertainment in de avond. Daar ga ik verder echter niet op in, omdat het evenement de vorige keer zo goed is ontvangen, dat de ondernemers zich wagen aan een tweede editie.

Het mocht op details dan nog een ‘work in progress’ zijn, de uitwerking rond 30 april liet zien dat horeca-ondernemers alles behalve luie kasteleins zijn die de hoofdprijs vragen voor een biertje om er slechts zelf beter te worden. Dat is namelijk het imago onder de burgers als zij weer eens € 2,20 voor een klein pilsje af dienen te tikken. Met concepten als feeststraat heeft de bezoeker van de oosterhoutse horeca het idee dat hij/zij iets terug krijgt voor de euro’s die daar besteed worden.

Daarnaast is het natuurlijk positief om te vermelden dat ondernemers samenwerken. In veel plaatsen werken ondernemers niet meer samen, maar slechts voor het eigen gewin. Het resultaat is een vijandige sfeer zonder samenhang en gezelligheid. Juist de componenten die op het schaalniveau van Oosterhout zo goed werken. Er is voor ieder wat wils en je hoeft er niet eens echt goed naar te zoeken.

Met bars en cafés op dat niveau hoeft Oosterhout zich niet te schamen. Ik vraag me dan ook af of oosterhouters zich wel eens realiseren dat het uitgaansleven van Oosterhout in andere plaatsen lang niet zo vanzelfsprekend is. De energie en het plezier die ik bespeur bij mensen van buiten Oosterhout over onze ‘Klappeij’ is vele malen groter dan hoe de oosterhouter er zelf over praat. Misschien zijn we verwend, maar laten we er dan voor zorgen dat we de luxe van keuze in het uitgaan behouden, om te beginnen door deze evenementen te bezoeken. Die zijn er immers voor jouw plezier en om Oosterhout gezellig te houden.

2 gedachten over “Opinie: Handjes de lucht in voor Feeststraat Oosterhout

 • 31 juli 2013 om 12:19
  Permalink

  Ik juich alles toe, wat Oosterhout in the picture zet en meedraagt aan het, Oosterhout (terug) bezorgen van de WOH (lees wooo) factor! (het thema voor 2013 van LVS). Ik vind ook dat we te vaak vergeten dat we Oosterhout met zijn állen maken en dat je eigen dorp in ere houden, erg belangrijk is om te zorgen dat we met zijn allen kunnen blijven genieten!!

  LIZZ

 • 31 juli 2013 om 09:45
  Permalink

  En vergeet de Leijsenhoek en Markt niet hè. Ook daar werken de ondernemers samen om van hun stukje Oosterhout een gezellige ‘boel’ te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *