Satire: Komkommerplantage opgerold bij redactiekantoor Oosterhoutse krant

Redactie

De autoriteiten in Oosterhout hebben laten weten Oosterhout te hebben ontdaan van een nieuw probleem. Niet eerder werden er Komkommerplantages geconstateerd in Oosterhout. Wel werden er bij een bruidsmodezaak en een drankenfabrikant drugsvondsten gedaan. De komkommerplantage bleek echter een geheel ander doel te hebben.

Komkommertijd

In navolging van de vele lucratieve wietplantages introduceert ons lokale dagblad de komkommerplantage. Het gaat al langer slecht met de ouderwetse papieren krant. Om de moeilijke, nieuwsarme zomerperiode door te komen onderneemt de grootaandeelhouder van de krant dan ook actie. “In de zomer worden we jaarlijks geconfronteerd met de komkommertijd. We moeten dan de regio in om nieuws te zoeken. Wat is er dan slimmer dan investeren in een eigen komkommerplantage?!” stelt persvoorlichter Tom Commers.

Woekerwinsten

De komkommerplantage moet de krant terugbrengen op het niveau van woekerwinsten. Door de inkoopsprijs van komkommernieuws te verlagen kan de winst fors omhoog zo is de gedachten. Tom Commers licht toe: “We zien de commerciële tv-zenders al jaren aan de slag met goedkoop vermaak voor de massa.

Meer media hebben het moeilijk

Een rondje navragen leert echter dat het lokale dagblad niet het enige medium is dat het moeilijk heeft. Lokale omroepen voelen zich geroepen om halve programma’s met oneigenlijk verkregen beeldmateriaal te vullen en een lokale opinieblog is gestopt. Het dagblad stuurde naar verluidt zelfs pretentieuze mails uit om andere media uitspraken te ontlokken.

Oosterhoutse media

De Oosterhoutse media hebben het moeilijk. De directie van het nieuwsblad overweegt een petitie om Komkommerplantages te legaliseren. De lokale omroep dringt nog steeds aan op een verhuizing en meer overheidssteun in de vorm van subsidies. Ondertussen schrijf ik mijn stukjes lekker op OokvanWosterhout.nl.

Een gedachte over “Satire: Komkommerplantage opgerold bij redactiekantoor Oosterhoutse krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *