Satire: Natuurclubs zien door bomen het woud niet meer

Oranje-woud

Het nieuwe pand is klaar om betrokken te worden kopte de lokale komkommerkrant. Wat zij niet wisten is dat het geplaagde bedrijf een cadeautje heeft voor de Oosterhoutse bevolking. Wout Orangé, perschef van het bedrijf legt uit: “We zijn de gemeenteraad dankbaar dat ze na hun eerste volledige verstandsverbijstering alsnog akkoord zijn gegaan met onze plannen. Normaal delen we Oranjekoeken uit aan onze relaties, maar dat willen we niet benadrukken, dat we er relaties op na houden met raadsleden. Daarom iets anders, een bos. Daar zijn namelijk zelfs de natuurclubs niet tegen.”

Oranje kroon

Oosterhout is al niet dun bezaaid met bosgebied, een nieuw bosgebied wordt aangekondigd. Het zogenaamde Oranjewoud zal rondom Den Hout aangeplant worden. De ruggengraat van dit woud zal de Oranjeboom worden. De bomen kenmerken zich vooral in de herfst wanneer hun stam een glazige uitstraling geeft afgetopt met een prachtige oranje kroon.

Natuurclubs van de leg

Binnen de natuurclubs wordt aarzelend gereageerd. De houtenklazen, het duo Elshout en Eikhout hebben geen idee of ze nu positief of negatief moet reageren. Dhr. Elshout weet stuntelig nog iets onder woorden te brengen: “Ook vanochtend heb ik gewoon een liter azijn gedronken, maar hier kan ik zelfs niets negatief over zeggen. Het is een lovenswaardig initiatief, ervan uitgaande dat er loofbomen geplant worden.”

Groen Blablabla-bant lyrisch

De lokale politiek is in het geheel lyrisch maar uitblinker daarbinnen is Groen Blablabla-bant. “Normaal hebben we altijd wel iets te volstrekts onzinnigs te blaten, dat kant nog wal raakt. Maar ook wij zijn intens gelukkig met nóg meer bomen. Sterker nog, met deze CO2-compensatie-capaciteit (door insiders ook wel CCC genaamd) ga ik voortaan met de auto naar de raadsvergadering. Ik ben blij dat dat eindelijk kan.” Aldus Nees Coltee, fractievoorzitter van Groen Blablabla-bant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *