Nieuws: Intocht Sinterklaas op 17 november

Sinterklaas

Eigenlijk is het alleen nog een kwestie van even geduld voor Sint Nicolaas zijn Pakjesboot 12 op zondag 17 november afmeert en weer voet aan wal zet in Oosterhout. Om 12.00 uur komt hij aan bij de Bouwlingstraat, ter hoogte van het Lukwelpark. Alle Oosterhoutse kinderen zijn daar welkom.

Sint Nicolaas blijft kort in het park, alleen voor de aankomst. Met zijn 100 zwarte pieten wordt hij welkom geheten door burgemeester Huisman. De goedheiligman vraagt daarom nu al aan alle aanwezige kinderen en hun ouders om hem te vergezellen tijdens zijn intocht naar de Heuvel. Kinderen verkleed als hulppiet of –sint zijn natuurlijk van harte welkom.

Tussen 12.45u en 13.00 uur vertrekt het hele gezelschap in optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar De Heuvel. Alle kinderen en hun ouders mogen de stoet te voet of met de fiets volgen. Bewoners van de straten waar de stoet doorheen trekt worden gevraagd hun huis en straat te versieren om hen zo te begroeten en welkom te heten.

Op de Heuvel reikt Sint Nicolaas prijzen uit van de eerste ronde van de kleurplaatwedstrijd. Ook kunnen de kinderen daar met hem op de foto tijdens de kinderreceptie. Er is muziek, dans, zang en er zijn pietenacts en natuurlijk ook strooigoed en andere lekkernijen. Om 15.00u eindigt de intocht, Sint Nicolaas gaat dan rusten en voorbereiden op zijn werk in Oosterhout.

Ouders en kinderen die op de fiets komen kunnen vlakbij het aankomstterrein hun fiets stallen. En daarna natuurlijk mee naar De Heuvel. Het volledige programma staat vanaf nu op de website van de organisatie: www.oranje-comite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *