Opinie: Bezuinigingen nekken Oosterhoutse PvdA

Versoberen of niets doen?

Het is de laatste tijd eerder regel dan uitzondering, je bent het ergens niet mee eens en verlaat dan maar je partij. Zo ook Paul Kerseboom, reserve-raadslid van de PvdA die eerder zitting nam in de gemeenteraad. Dit is inmiddels mijn derde blog in een serie schermutselingen binnen partijen die ontstaan aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wat is het punt. Paul Kerseboom heeft moeite met het niet geven van een soort aanmoedigingssubsidie voor de brede school. Die zijn er twee in Oosterhout. De Kameleon en De Ontdekking. Voor PvdA’ers, toch een beetje de Sinterklazen van de politiek is het niet kunnen geven van cadeautjes een struikelblok geworden.

https://twitter.com/paul_kerseboom/status/400415966963986432

Een cultuurminnende, cadeautjes-gevende en minderhedenpartij die meedoet aan de Oosterhoutse coalitie in tijden van bezuinigingen. Je had het van te voren op je vingers na kunnen tellen. Twee allochtone raadsleden stappen op, met zetel. De wethouder en fractievoorzitter krijgen een mislukte coup voor hun kiezen.

https://twitter.com/paul_kerseboom/status/271945728060956672

Tenslotte, althans voor nu, kost het niet kunnen geven van cadeautjes de PvdA een (potentieel raads)lid.

Onder de beargumentatie van Paul Kerseboom ligt een notoire onruststoker binnen de PvdA. Als er geld nodig is kijkt tenminste de helft van de partij altijd eerst naar defensie. Niet naar de posten die echt een verschil maken, zoals zorg of onderwijs en er de laatste jaren flink wat geld bij hebben gekregen. Zo ook Paul Kerseboom die meteen roept dat er om de financiën van Oosterhout op orde te houden maar een JSF af moet. Briljant visionair!

https://twitter.com/paul_kerseboom/status/400313446795051008

Maar vooral de doorlopende lijn is schrijnend. De PvdA, die het in de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 toch al moeilijk zal krijgen, raakt weer iemand kwijt. Daarnaast zegt het wel wat dat mensen de handdoek in de ring gooien. Het zegt iets over doorzettingsvermogen en de beheersing van het politieke spel, maar ook over de partijstructuren. Paul lijkt in ieder geval principes te hebben, dat is prijzenswaardig.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

3 gedachten over “Opinie: Bezuinigingen nekken Oosterhoutse PvdA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *