Opinie: PvdA Oosterhout verdwijnt in 2014 mogelijk uit gemeenteraad

Na het opmerkelijke nieuws vorige week over Paul Kerseboom schrijft Dick Bisschop een nieuw hoofdstuk in de teloorgang van de PvdA. De partij kraakte al onder interne verdeeldheid, verloor twee raadsleden en verloor het reserve-raadslid Paul Kerseboom. Nu vertrekt Dick Bisschop meldt de griffie. En dat zorgt wellicht voor heel wat meer problemen dan het vertrek van een markant PvdA’er op zichzelf al is.

https://twitter.com/RaadOosterhout/status/403452537660923904

Want gaan we het lijstje na, dan is de eerste vervanger Sadika Kassrioui. Er van uitgaande dat er niet een 12e partij in de raad gaat zitten met de naam Lijst Dick Bisschop. Ik hoop dat ze dan ook al gecheckt hebben of Sadika partij-loyaal is, anders hebben we straks wellicht een 3 zetels tellend Oosterhout Anders.

Mocht dat gecheckt zijn en neemt Dick zijn zetel niet mee, dan blijft er een PvdA met drie zetels. Mocht de PvdA weten dat Sadika Kassrioui de zetel niet gaat accepteren en houdt Paul Kerseboom woord dat hij de PvdA verlaat, dan is Berend Oost de geluksvogel die als derde genomineerde op de lijst staat. Het zou dan wel opmerkelijk zijn dat Sadika hem niet accepteert.

Niettemin wordt duidelijk dat het bij de PvdA niet loopt. In totaal zijn er 2604 van de 3338 stemmen vertrokken bij de PvdA.  Rekent u mee? 1402 (Carla), 435 (Dick), 289 (Abdul), 345 (Meltem) en 133 (Paul). De rest van de lijst was goed voor 734 stemmen, waaronder de 225 van Sadika Kassrioui.

Afhankelijk van hoe het zich de komende tijd ontvouwt kunnen we stellen dat de PvdA nog op zo’n schamele 500 stemmen staat. Het is allemaal een beetje kort door de bocht gerekend, maar je kunt je afvragen of de PvdA nog voorkomt in de gemeenteraad van 20 maart 2014.

Het lijkt er voor mij in ieder geval op dat het schip aan het zinken is.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

4 gedachten over “Opinie: PvdA Oosterhout verdwijnt in 2014 mogelijk uit gemeenteraad

 • Pingback: Opinie: Bestuur PvdA Oosterhout zat te slapen | OokvanWosterhout.nl

 • Pingback: Opinie: PvdA Oosterhout – Van onder de gordel naar grachtengordel | OokvanWosterhout.nl

 • 22 november 2013 om 14:12
  Permalink

  Dat is volgens mij precies wat er door mijn stuk heen is te lezen. Maar dit maakt het nog wat duidelijker.

 • 21 november 2013 om 22:41
  Permalink

  Voor het bepalen van een opvolger voor het vertrekkende raadslid Dick Bisschop van de PvdA wordt gekeken naar de personen die in 2010 op de kieslijst van de PvdA stonden. Wanneer Paul Kerseboom de PvdA daadwerkelijk gaat verlaten zoals hij gezegd heeft, is hij nog steeds de tweede opvolger van Dick Bisschop. Of hij nog lid is van de PvdA is volgens de kieswet niet relevant. Als Sadika Kassrioui haar zetel niet accepteert, mag Paul Kerseboom deze zetel innemen. Hij kan dan als hij wil op persoonlijke titel in de gemeenteraad gaan zitten. Pas als Paul Kerseboom ook weigert komt de derde opvolger, Berend Oost in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *