Opinie: Bestuur PvdA Oosterhout zat te slapen

Logo PvdA

Goed, volgens Wim van Neutegem zijn mijn analyses ‘afbranderij’. Deze kan hij toch noteren, mijn stuk over de PvdA was niets meer of minder dan een terechte inschatting van de schaal van de problemen. Paul Kerseboom neemt zijn zetel mee. Blijkbaar leest het bestuur van de PvdA hier niet mee, want dan waren ze nu niet verrast geweest. Raadslid Van der Zanden had het zelfs nog even glashelder verwoord in zijn reactie. De meest recente ontwikkeling bij de PvdA is namelijk dat ze nog slechts twee van de vijf zetels over hebben.

Dat betekent overigens wel dat Paul zich de 12e fractie van de raad maakt en de derde eenmansfractie. Chapeau, een grotere bestuurlijke chaos was het nog niet eerder in Oosterhout. Met dank aan het sublieme HRM-beleid van de PvdA Oosterhout.

Het maakt ook dat de oppositie de coalitie tot 16-15 is genaderd. Dus ik zou de messen alvast maar slijpen. Als er even wat raadsleden van de coalitie afwezig zijn, kan die moeite van wantrouwen het zomaar ineens wel halen. Zou nog voor een spetterend einde van deze raadsperiode kunnen zorgen.

Maar ook even een serieuze zorg van mij. Deze zoveelste afsplitsing zou de raadsleden toch eens aan het denken moeten zetten. Stuk voor stuk hangen zij hun ideologie aan de eerste de beste boom en beginnen een eigen partij. Vervolgens zit je daar, zonder invloed, zonder visie en zonder ook maar iets bij te dragen. Neem je verantwoordelijkheid en sluit je hopsakee weer bij iets of iemand aan en maak je rol als volksvertegenwoordiger niet te schande. Want eerlijk is eerlijk, in de oppositie verrijken alleen de SP, D66 en GroenLinks de discussie met ideologische standpunten. De rest wil gewoon proeven van een beetje ‘macht’. Of is het puur een extra inkomstenbron of een beetje gehobby?

 

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

4 gedachten over “Opinie: Bestuur PvdA Oosterhout zat te slapen

 • 18 december 2013 om 19:05
  Permalink

  @ Peter. Mijn gedachte is als volgt: hoe goed ben je als politicus als je je eigen partij niet eens kunt overtuigen van je gelijk. Nu zit hij alleen in de raad en gaat proberen 30 anderen te overtuigen? Succes!

 • 17 december 2013 om 17:34
  Permalink

  Welke partij zit er dan te wachten op iemand met een rubberen ruggengraat?
  Citaat van Paul:

  “Datzelfde geldt voor de bibliotheken en buurthuizen. Dat waren voorstellen waar ik voor MOEST stemmen toen ik eerder deel uitmaakte van de PvdA-fractie, terwijl ik het er ook toen al helemaal niet mee eens was.”

  Wanneer je ergens tégen bent, ga je niet ineens vóór stemmen. En dat is hèt probleem met de salonsocialisten!

 • 17 december 2013 om 13:02
  Permalink

  Eens met de strekking van de eerste alinea. Dat het bestuur van de PvdA claimt verrast te zijn door het afscheiden door Kerseboom is voor mij een teken dat zij politiek-bestuurlijk niet wakker zijn en genoeg signalen hebben gemist.
  Ik ben het oneens met de denkwijze dat je alleen weg kunt gaan bij het oude nest door je aan te sluiten bij een ander nest. Het is natuurlijk ridicuul te beweren dat mensen die zich afscheiden per definitie hun gedachtengoed en visie plotsklaps aan de wilgen hangen. In sommige gevallen maken mensen die keuze uit belang van dat gedachtengoed.

 • 16 december 2013 om 20:26
  Permalink

  Goede zet van Paul Kerseboom, ik steun zijn afsplitsing. De gewone Oosterhouter voelt zich al jaren niet meer thuis bij de PVDA in Oosterhout.

  De PVDA in Oosterhout is een echte regentenpartij. Dat ze allochtonen vorige verkiezingen nodig hadden om stemmen is wel duidelijk. Volgende verkiezingen zie je er geen een! Het regentenimago komt nog eens duidelijk naar voren!

  Ik denk dat Paul Kerseboom met zijn partij wel eens een grote uitdager voor de PVDA, Gemeentebelangen en GBV kan worden. Vooral door de stem van het volk te tonen kan hij wel eens de verrassing van 2014 worden!

  Nog één tip voor Paul: misschien een idee om met andere prominente oud-PVDA’ers samen te werken. Bijvoorbeeld Henk van Bijnen heeft eerder ook de PVDA verlaten en is geen onbekende in Oosterhout. Succes Paul! Ik ben benieuwd naar je plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *