Opinie: PvdA Oosterhout – Van onder de gordel naar grachtengordel

Logo PvdA

Het zou zomaar een Telfort reclame kunnen zijn. De geplaagde Partij van de Arbeid in Oosterhout, kiest voor een ‘veilige’ lijst. Dat is op zich een slimme keuze. Maar het nodigt zo lekker uit: geen allochtonen, geen jonge honden maar gewoon zo degelijk mogelijk. Want na een periode vol trappen onder de gordel, neemt de ‘grachtengordel‘ het opnieuw over. Het doet me denken aan de film ‘alleen maar nette mensen’, waarin Oud-Zuid discussieert over Amsterdam Zuid-oost.

Subsidiemachine

Want eerlijk is eerlijk, de PvdA doet het landelijk goed met hun nivelleren-is-een-feestje-beleid. Of dat in Oosterhout werkt is maar de vraag. Zeker met concurrentie op links uit eigen gelederen. Want als goede bestuurderspartij kan je natuurlijk nooit net als Oosterhout Anders beloven om de subsidiemachine vol open te draaien in tijden van crisis. Het zou me namelijk nogal verbazen als de Oosterhout Anders kiezer voor iets anders op te been te brengen is.

Analyse

Nu loop ik weleens door Oosterhout en hoor ik weleens wat. Mijn vorige analyse werd, en terecht, niet al te serieus genomen. Dat had ik er overigens ook bij gezegd. Maar reken maar dat het de PvdA pijn gaat doen dat ze landelijk in de mangel zitten en lokaal hun profiel niet kunnen verbreden buiten de ‘grachtengordel-elite’. Geen zorgen, op die manier bereik je in ieder geval wel je eigen doelgroep. Maar daardoor wordt wel dat 5e zeteltje van nu wellicht niet houdbaar en ook voor de 4e zou je zomaar eens moeten gaan werken.

Wethouder

Van Opzeeland, wethouders-kandidaat, juist. Als PvdA ben je natuurlijk aan je stand verplicht een wethouders-kandidaat te benoemen. Ik vind het nogal gedurfd. Want dan moet het ergens logisch lijken dat je in een coalitie mee gaat doen. Eerlijk gezegd betwijfel ik dat nogal met deze lijst, maar ik wens jullie succes. Want het zegt veel, dat Carla Bode en Dick Bisschop zelfs bedanken voor het lijstduwer-schap.

Complete lijst

1. Anton van Opzeeland, hij heeft zich tevens gekandideerd als wethouder.
2. Karin Plantinga
3. Ad Hessels
4. Hans Redert
5. Elles Pijnenburg-Kwakkel
6. Ruud Kuhn
7. Elle Joosen
8. Ad Huijsmans
9. Loekie Hulsker
10.Arjen Jongevos
11.Berend Oost
12.Jozien Teuben
13.Pieter Pijnenburg
14.Gerard van Gageldonk
15.Ad Kroft
16.Cees Snoeren
17.Jan Pijnappel

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

8 gedachten over “Opinie: PvdA Oosterhout – Van onder de gordel naar grachtengordel

 • Pingback: Opinie: Bestuur PvdA Oosterhout zat te slapen | OokvanWosterhout.nl

 • 7 december 2013 om 17:51
  Permalink

  Wim en Wosterhouter, waarom komen jullie niet samen op de koffie.

 • 7 december 2013 om 17:42
  Permalink

  Geachte Wosterhouter,

  Censuurpruimen,… een mooi woord voor wordfeud.

  Verder heb ik mij nu 2 keer laten verleiden om te reageren op iemand die alleen maar anoniem zijn mening durft te spuien. Dit was de laatste keer.

  Wosterhouter, succes met je verdere opinies. Ik zal er niet meer op reageren.

  Groet,

  Wim van Neutegem

 • 7 december 2013 om 14:54
  Permalink

  Geachte heer Van Neutegem,

  U wilt graag een inhoudelijke reactie op de reactie van Mevrouw Pijnenburg. Dat kan. Wanneer ik haar profiel op Facebook en LinkedIn bekijk zie ik geen reden om aan te nemen dat mevrouw niet tot de vaste kern behoort van een partij die zetelt aan de Herengracht in Amsterdam.

  Over mijn identiteit: Censuurpruimen zoals u, die elke opmerking aan iemand toe willen rekenen, zorgen er juist voor dat ik kies voor een pseudoniem. De opmerking dat ik een rechtse voorkeur (VVD) heb is voor uw rekening. De feiten zijn dat ik in de afgelopen weken niets heb geschreven over: Oosterhout Anders, SP, GroenLinks, CDA en uw voormalige partij D66. Maar dat zal in uw gedachtegang ook wel weer iets betekenen.

  Over de artikelen: U hebt het over afbranden. Dat is wederom een uitspraak voor uw rekening. De artikelen zijn stuk voor stuk op feiten gebaseerd, die niets anders zijn dan rookpluimen. Als waar rook is, ook vuur is, brand ik niet de partijen af, maar doen zij dat zelf. Ik vind dat de Oosterhouter recht heeft op deze informatie. Maar dan kom ik terug op wat ik eerder zei, er zijn mensen die je dat persoonlijk willen aanrekenen.

  Als u overigens andere feiten of een andere mening hebt, bent u zoals altijd welkom om te reageren.

  Met vriendelijke groet,

  Wosterhouter

 • 6 december 2013 om 18:12
  Permalink

  Wosterhouter,je reactie op Elles Pijnenburg-Kwakkel is ronduit flauw en goedkoop. Je bent de afgelopen tijd in je opinies alle partijen (exclusief de VVD) aan het afbranden. Dat mag je natuurlijk, jouw recht, maar als je het zo doet, stel ik voor: MAAK EENS BEKEND WIE JE BENT. Bij Storp wisten we tenminste wie de kritiek leverde. Of de kritiek van Storp terecht of onterecht was, deed er niet toe, je wist wie het was, heel eerlijk (compliment aan John de Vries), i.p.v. dit anonieme gedoe van jou.

  Dank !

  Groet,

  Wim van Neutegem

 • 5 december 2013 om 14:05
  Permalink

  Andere context hè. Ik had het over koffie.

 • 5 december 2013 om 13:58
  Permalink

  Doet me denken aan iets met Job Cohen en theedrinken…

 • 4 december 2013 om 23:35
  Permalink

  Kom eens kennis maken, de koffie staat klaar. Ben benieuwd in welke grachtengordel je mij wilt plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *