Opinie: Een nieuw parkfeest, mijn visie

logo-parkfeest2014

Dit jaar krijgen we een sober Parkfeest. De organisatie gaat zich een jaartje bezinnen om het festival volgend jaar geheel vernieuwd terug te brengen. Er zullen ongetwijfeld veel reacties volgen op het bericht wat de organisatie verspreid heeft. Het zou wel heel makkelijk schieten zijn op minpunten, terwijl Oosterhouters het festival jarenlang een warm hart hebben toegedragen. Daarom geen gevit of geklaag, maar doodsimpel een persoonlijke visie op het Parkfeest Festival van 2015.

De grootste reünie van Oosterhout

Het Parkfeest Festival van 2015 is voor alle Oosterhouters. Op zaterdag om 14.00 uur wordt afgetrapt met een brunch, op het podium in het stadspark spelen oosterhoutse bands afwisselend een top 25, welke is samengesteld doormiddel van een enquête. De muziek brengt de bezoekers samen in het stadspark, waar eten en drinken in overvloed zijn. Het is makkelijk om binnen te lopen vanuit de binnenstad. In het park krijgen Oosterhoutse verenigingen alle kans om zichzelf te laten zien aan de bezoekers. Dat zorgt voor veel publiek en is goed voor de verenigingen.

Om 17.00 uur wordt een aansprekende naam geprogrammeerd. Dit kan elke artiest van volkszanger tot singer-songwriter zijn, maar wel één die een breed publiek aanspreekt. Dat is de opmaat naar het avondprogramma, waar twee grotere namen live met band zullen optreden. Daardoor is het mogelijk om zowel bekend als nieuw materiaal te spelen op het grote podium in het Slotpark. De bezoeker kan een rustige plek aan de rand opzoeken, waar zitgelegenheid is, of midden voor het podium gaan staan. Twee videoschermen en optimaal geluid zorgen ervoor dat de optredens door heel het park te volgen zijn.

De eerste avond wordt afgekondigd om 23.00 uur. Om de buurt rust te gunnen, om de horeca omzet te gunnen en om te zorgen dat iedereen morgenmiddag weer fris en fruitig in het park kan staan.

Volksfeest op zondag

Zonder festivals als Oosterhout Live te kannibaliseren, krijgt het festival een volkser tintje. Volkse muziek brengt mensen samen en spreekt een groot deel van de oosterhoutse bevolking aan. De brunch die om 14.00 uur begint wordt begeleid door volksartiesten, koren en een gezellige vlaamse markt op de Heuvel. Op het podium in het Slotpark krijgen de muziekscholen volop gelegenheid om hun talent te presenteren. Kunstenaars maken in het park kunst op verzoek. Een kinderkermis zorgt voor het vermaak en de familie kan ouderwets lekkere poffertjes eten in de poffertjeskraam.

Om 17.00 uur speelt een veelbelovende band een set van een uur, waardoor jongeren en liefhebbers van live-muziek naar het park komen. Bekende acts spelen vanaf 19.00 uur de sterren van de hemel. Het accent ligt op feest op een hoog tempo. Tegen 23.00 uur gaat het geluid uit, het licht aan en nemen de bezoekers afscheid.

Compacter en goedkoper

Een Parkfeest Festival zoals voorgesteld heeft een duidelijk kader, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 23.00 uur. Door in blokken te programmeren kunnen verschillende doelgroepen naar het Slotpark komen wanneer dat genre gespeeld wordt. Het festival zelf zal op zaterdag betaald zijn, waarbij de prijs op een schappelijke € 15,00 gehouden dient te worden. De zondag is gratis, waarbij de drankjes € 0,50 meer kosten dan op de betalende dag. Zo houden Oosterhouters zelf hun festival in stand, zonder dat zij een entreekaart moeten kopen.

Jullie mening

Het lijkt mij een goed idee als lezers zelf ook een voorstel plaatsen. De organisatie van het Parkfeest kan hiermee een festival realiseren waar Oosterhouters interesse in hebben. Dan komen wij en kan de organisatie alle goede doelen steunen. Dus is mijn idee belachelijk of juist geniaal? Wat denk jij? Geef je mening en help mee!

4 gedachten over “Opinie: Een nieuw parkfeest, mijn visie

 • 3 juni 2015 om 00:00
  Permalink

  Goed luisteren naar de ideeën van Jeroen van de Bos.
  Dit is voor jullie een goeie nieuwe aanwinst die geweldige onbekende unieke bandjes kent.
  Parkfeest , grote acts , welnee, gezellige saamhorigheid is veel belangrijker .

 • 21 januari 2014 om 12:27
  Permalink

  WK… misschien (mocht NL spelen tijdens parkfeest) wèl een grote videowall in het park om met heel Oosterhout NL te zien spelen? Deze stond een paar jaar geleden op de markt (toch???) dus misschien dat de gemeente deze wel betaald net zoals voorheen….???

 • 21 januari 2014 om 11:34
  Permalink

  Leuke ideeën! Het Parkfeest moet aansluiten bij de bezoeker, dat bleek afgelopen jaar niet het geval te zijn.

  Parkfeest heeft ook veel concurrentie als Oosterhout Live en de grote festivals. De bezoekers kunnen maar 1 x hun geld uitgeven.

  De oplossing lijkt mij ook goedkopere artiesten die passen bij de Oosterhoutse bevolking. Hierbij zul je wel een deel van de vaste bezoekers afschrikken.

  Ik ben benieuwd hoe ze het gaan aanpakken dit jaar. Mij zul je er niet vinden, ik ga lekker het WK kijken!

 • 21 januari 2014 om 08:58
  Permalink

  Het idee van de drank iets verhogen vind ik een topidee! Ik, en de meerderheid van de parkfeestebzoekers drinken er geen slok minder om. Vorig jaar werd er al gejankt dat biertjes met carnaval 10 cent duurder zouden zijn. Oftewel per 100 bier die je drinkt ben je 10 euro meer kwijt… SO WHAT???
  Het volkse zou ik niet doen, maar het geheel zo laten zoals het is qua sfeer. Er is een verschil in grootte van namen. Ik vermoed dat een (overigens topshow) Within Temptation of Kane een heel stuk duurder is om te boeken als een Band zonder Banaan of Rowen Hèze. Ander genre, maar allen topbands. Je hoeft je niet in het allerhoogste segment te begeven om mensen te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *