Opinie: Het groene hart moet even wachten

Stadspark © Joeri van Etten
Stadspark © Joeri van Etten

Van wie het idee nu uiteindelijk komt maakt mij eigenlijk niet eens uit. De SP vecht om de eer met de door Storp tot Elite benoemde werkgroep parken. Die werkgroep komt voort uit het stadsberaad. Het plan om de stadsparken en groene gebieden te verbinden is één van de concretere zaken die nu uit het stadsberaad naar voren komt.

Een mooi plan, goed uitgewerkt in een filmpje met impressies, in dat opzicht erg duidelijk voor gemeenteraad, ambtenaren en burgerij. Morgen de shovels het park inrijden lijkt mij echter iets te enthousiast.

Dat het de gemeente niet aan ambitie ontbreekt op gebied van parken, blijkt uit de investeringen van de afgelopen jaren. Gecombineerd met de werkzaamheden voor de waterberging is eerder al geïnvesteerd in Dommelbergen en het Lukwelpark. Daar is de verblijfskwaliteit naar mijn mening fors toegenomen, de parken zijn een soort groene longen geworden voor de omliggende wijken. Het stadspark, of eigenlijk twee stadsparken, functioneert nu ook al op die manier. De werkgroep ziet meer kansen en droomt van een levendig park als het Valkenberg.

De maatregelen om de boel aan elkaar te smeden worden vernoemd in het filmpje. Op het stenige geheel rond de vijver in het park na, zie ik geen negatieve kanten. Enige maar van mijn kant, doe het niet nu! Simpele ingrepen als het verwijderen van hekjes kunnen alvast wel, maar bewaar de rest van dit plan nog even. Er komen nog belangrijke opdrachten aangaande WMO, en over een ruime maand besluiten we over een nieuwe coalitie, waarbij de prioriteiten waarschijnlijk heel anders zullen liggen.

Stapsgewijs naar het geschetste eindbeeld toe is naar mijn mening geen beperking, maar juist een mogelijkheid om het goed te doen. Geen kaalslag op korte termijn, maar in het ritme van de natuur mee, zodat de gewaardeerde eenheid ook overeind blijft. Dat groene hart moet er zeker komen, maar niet nu, en dat is goed voor Oosterhout op langere termijn. Ik ben overigens erg benieuwd naar de mening van lezers, dus reageer er maar op los.

5 gedachten over “Opinie: Het groene hart moet even wachten

 • 24 februari 2014 om 10:53
  Permalink

  @René Reimer: Ik begrijp je reactie naar “koningin Cock met haar gevolg” maar ik wil er nogmaals wijzen dat het overgrote deel van de mensen die wel in de heilige driehoek wonen de, al dan niet, artistieke uitspattingen van haar gevolg ook liever zien gaan dan komen.

 • 21 februari 2014 om 21:37
  Permalink

  Succes heeft vele vaders. Goed teken dat erom gevochten wordt.

 • 19 februari 2014 om 17:50
  Permalink

  Ik had niet de indruk dat we aan het strijden waren om de eer. We hebben een artikel geplaatst met voorbeelden van voorstellen die we gedaan hebben die in het verleden zijn afgewezen maar inmiddels zijn opgepakt door anderen.
  Daar is dit plan een voorbeeld van. Niet meer en niet minder.

 • 18 februari 2014 om 22:45
  Permalink

  Dag René,

  Terecht dat Storp en de SP erop inhaken als een werkgroep een idee presenteert dat (bijna) exact gelijk is. Er zijn echter meerdere manieren om in te haken, ik zou een positievere gekozen hebben.

  Dat wil niet zeggen dat je mij bij een van de kampen in kan delen. De plannen die er voor het park liggen zijn goed, en gecombineerd met de eerder aangedragen visie door de SP is dat winst voor alle oosterhouters.

  Storp stelt zaken aan de kaak waar veel oosterhouters niet van weten of geen zicht op hebben, dat is belangrijk. Een fittie met Storp is dus zeer zeker niet mijn bedoeling geweest met dat citaat, het was eerder mijn aanleiding om ook een opinie-artikel over de stadsparken te schrijven.

  Helderder dan dat kan ik het niet maken, hopelijk is het ook voor jou nu voldoende duidelijk.

  Groet,
  Jeffrey

 • 18 februari 2014 om 17:51
  Permalink

  @Jeffrey, wanneer het jou niet uitmaakt van wie het idee komt, waarom dan die sneer naar SP (eerste plan voor parken maar weggehoond door GR) en Storp die het nog even fijntjes onder de aandacht brengt?
  Blijkbaar maakt het jou wél iets uit en heeft koningin Cock met haar gevolg uit de ‘schijnheilige driehoek’ bij jou de voorkeur.
  Of het moet zijn dat je een fittie met Storp hebt.
  Verklaar eens als je wil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *