Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van januari 2014

Elke maand komen er wel opvallende tweets voorbij over het Oosterhoutse, zo ook in de afgelopen maand januari. Volgende maand komt er weer een nieuw overzicht met opvallende en leuke tweets. Dus heb jij in februari tweets gezien die jij in dit overzicht thuis vindt horen? Meld ze ons! Stuur jouw tweets naar onze Twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl. We kijken uit naar je bericht

Zwarte dag voor Winkelcentrum: het is te/de laat
De voorzitter van de winkeliersvereniging Binnenstad Oosterhout kwam met schokkend nieuws, de sinds 1953 actieve schoenwinkel was er niet meer. Volgens voorzitter Welten was het een zwarte dag van het Oosterhoutse centrum.

Succes van Theek5 dendert door
Afgelopen tijd gaat het goed met Theek 5, sinds de opening hebben ze al 25.000 mensen als bezoeker weten te verwelkomen. Het lijkt dat Theek5 het succes ziet als goede kans om de sfeer van theek5 uit te dragen, de sociale media wordt ook gebruikt. Ook Theo Peeters is fervent twitteraar en weet menig Oosterhouter met zijn tweets te boeien.

Tip voor het Orakel van Oosterhout
Het is bekend dat het orakel van Oosterhout, Ronnie Retro, geregeld babyboomers op de hak neemt. Niet gek, zijn zaak lijkt de afgelopen tijd steeds meer het toneel van babyboomers te zijn die de biermarkt willen redden. Babyboomnieuws Oosterhout, een twitteraccount gericht op nieuws rond babyboomers, kwam nog met een ludieke tip: ga met een promotieteam naar de Pannehoef. Fever leek de tip te waarderen en gaf het een retweet.

Oosterhoutse Snowden komt met onthullingen: Frencken College doet aan spionage
Met de laatste discussies rond NSA, AIVD en Snowden kon ook het Frencken niet ontbreken aan verdachtmakingen rond het aftappen van leerlingen. Twitteraars kwamen met het nieuws dat het Frencken aan spionage deed. Al snel dook er een complotverhaal op: het Frencken zou toegang hebben tot een groot deel van de tweets van leerlingen waarbij zelfs beveiligde en verwijderde tweets zichtbaar waren voor geheime dienst van het Frencken. Ook Twitteraar Tess was bekend met de spionage van het Frencken, ze maakte bekend dat veel medescholieren toch voor de bescherming van hun tweets kozen.

https://twitter.com/onurunveren2000/status/428273108848758784
https://twitter.com/Tess___x/status/428251310522368000

Sjaak leek niet gecharmeerd van de NSA-praktijken en kwam met een Snowden-achtig statement: het Frencken zou aan spionageactiviteiten doen naast het geven van educatie.

Gekozen Burgemeester? Fever weet raad!
Fever Oosterhout staat bekend om zijn verrassende uitspraken op Twitteraar. Het orakel, was ook in de maand januari weer flink aan het twitteren. Volgens hem zouden de bekende Oosterhouters Ad Evers en René Reimer prima burgemeester zijn. Het is echter nog even wachten of de gekozen burgemeester er ooit komt. Mocht het er komen zal het in ieder geval tot een spannende strijd komen als deze kandidaten zouden meedoen.

Preventie leeft in Oosterhout
Dat veiligheid leeft in Oosterhout kwam naar voren in een tweet van wijkagent Kapitein: bij een avond over preventie kwamen wel 120 mensen langs. Wijkagent Kapitein roemde de betrokkenheid van de burgers dan ook in zijn bericht.

Politieke symboliek
Dat de politiek vol met symboliek zit bleek kwam naar voren in twee opvallende tweets van de VVD raadslid Dees Melsen. Hij kwam eerst met een opvallende foto: fractievoorzitters Van der Zanden en Op Zeeland leken goed te passen bij de VVD huisstijl. Later kwam het raadslid met nog een opvallende vondst: de raadszaal kreeg een echte VVD huisstijl met de typische oranje-blauwe VVD kleuren.

Een gedachte over “Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van januari 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *