[NIEUWS] Petitie gestart tegen hoogspanningsmasten Oosterheide

Bord tegen hoogspanningsmasten © OokvanWosterhout
Bord tegen hoogspanningsmasten © Kaj Moerenhout

De gemoederen lopen steeds verder op tegen de hoogspanningsmasten die langs Oosterhout en Oosterheide zouden komen. Inmiddels is er op initiatief van een inwoonster een petitie gestart het volgende doel:

Deze Petitie is gestart om de voorgenomen plannen tegen te houden

WIJ WILLEN GEEN HOOGSPANNINGSMASTEN DOOR OOSTERHOUT – OOSTERHEIDE 

De petitie is gisteravond live gegaan en is al ruim honderd keer ondertekend en wordt ondersteund door verschillende bekende Oosterhouters. In Oosterheide is al hevig verzet met onder andere borden, een spandoek en flyers.

Wil je zelf de petitie ondertekenen? Dat kan hier.

Bekijk hier onze beelden van de protestactie van afgelopen donderdag:

10 gedachten over “[NIEUWS] Petitie gestart tegen hoogspanningsmasten Oosterheide

 • 10 september 2014 om 00:04
  Permalink

  Hoewel ik te Breda woon bezoek ik als fotograaf vaak het onder Natuurmonumenten resorterende natuurgebied Oosterheide, vooral om er foto’s te maken, er lekker op mijn gemak rond te lopen en te genieten van de rust en stilte. Het is een plek waar niet zo veel mensen komen, en daardoor heel aantrekkelijk voor rustzoekers. Het zou rampzalig zijn, wanneer de plannen voor bomenkap van ca. 1/3e deel (!) van dit gebied doorgaan om er een nieuwe 380 Kv hoogspanningslijn te kunnen aanleggen, alleen omdat deze route meer “leveringszekerheid” zou bieden dan een eerder geplande. De prijs daarvoor is mijns inziens veel te hoog, ook bezien vanuit een ander dan alleen een natuur-standpunt, en daarom teken ik bij een krachtig protest aan! Er moet een betere oplossing mogelijk zijn.
  Foto’s: https://www.pbase.com/ilja_oblomov/oosterhout_oosterheide
  (Zie vooral 2009, 2010 en 2011)

 • Pingback: [NIEUWS] Al 1000 mensen tekenden de petitie tegen hoogspanningsmasten Oosterhout | OokvanWosterhout.nl

 • 6 september 2014 om 11:42
  Permalink

  De gemeente gebruikt voor interne communicatie o.a. het Yammer platform. Dat is een social media netwerk voor organisaties. Heeft een organisatie eenmaal zo’n netwerk, dan kan het allerlei subnetwerken aanmaken voor bijvoorbeeld verschillende thema’s, Het zou geweldig zijn als de gemeente een Yammer subnetwerk zou aanmaken voor het thema hoogspanningsleidingen en dat mensen uit de wijk, en andere belanghebbenden, daar lid van kunnen worden. En dat we op die manier allemaal via hetzelfde platform in actie kunnen komen. Nu is er veel versnippering via allerlei Facebook en Twitter accounts. Via Yammer komt dat allemaal samen. Dit zou niet alleen voor dit thema een interessante en nuttige aanpak zijn maar in de toekomst ook voor andere thema’s. Ideetje gemeente? Of anders gezegd: gewoon proberen.

 • 6 september 2014 om 09:24
  Permalink

  Stop met dat getikketak over wat wel/niet is gezegd. Trek nu eens gezamenlijk op als Oosterhout!!

 • 5 september 2014 om 20:02
  Permalink

  Beste René. Ons standpunt is vanaf het begin heel helder geweest.Dit kan echt niet! De VVD dient samen met andere partijen in de Gemeenteraad motie in om het samen met College plannen tegen te houden. Teken de petitie en laat je stem horen voor een ander tracé. Niet in de achtertuin van Oosterheide!VVD

 • 5 september 2014 om 16:42
  Permalink

  Heel belangrijk inderdaad om dit samen te doen ipv losse acties.
  Gemeente Ohout dit is je kans en ook je taak om voor je bewoners en leefomgeving te vechten! Neem het initiatief, ga aub niet drie weken wachten. Zorg dat er n info avond komt zsm voor alle betrokkenen en omwonenden. En verenig alle acties, trek samen op.

 • 5 september 2014 om 13:38
  Permalink

  Er is een hoop rumoer over het organiseren van alle acties in de wijk. Ik zou graag zien dat de gemeente die op de website nota bene schrijft om samen met bewoners samen op te trekken, daarin een rol speelt en liefst snel.

 • 5 september 2014 om 11:37
  Permalink

  Moment voor lokaal bestuur, lokale politiek en inwoners hét moment de handen ineen te slaan. Als een soort van ultiemen paticipatie voor Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *