[NIEUWS] Ruim duizend mensen bij protestactie #380kV

© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout

In een vreedzaam protest heeft Oosterhout haar zorgen geuit over het geplande hoogspanningstracé langs Oosterheide. De uiteindelijke opkomst wordt op meer dan duizend mensen geschat. Vooral de vele kinderen, die ‘red het bos en de dieren’ zongen, trokken daarbij de aandacht. De scholen liggen nabij de Burgemeester Materlaan en het geplande hoogspanningstracé en maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen van een 380kV lijn.

Ook andere inwoners lieten van zich horen. Zowel lokale als landelijke media hadden oog en oor voor de mening van deze mensen. Wethouder Janse liet weten erg blij te zijn met het protest, ook wethouder Willemsen en wethouder Vissers voerden het woord. Het actiecomité ‘380kVNEE’ liet weten dat realisatie van de hoogspanningsmasten geen optie was.

Alle aanwezigen gingen op de foto. De grote groepsfoto zal verzonden worden naar TenneT. Het gevreesde gevaar, waarop TenneT besloot de bijeenkomst niet door te laten gaan, is niet waargenomen. In de wijk Oosterheide patrouilleerde de politie overigens extra tegen eventuele inbrekers.

© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout
Kinderen protesteren door het lied 'Red het bos en de dieren' te zingen. © Kaj Moerenhout Fotografie
Kinderen protesteren door het lied ‘Red het bos en de dieren’ te zingen. © Kaj Moerenhout Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *