[ANALYSE] Wie is wie in de strijd tegen de hoogspanningsmasten? #380KV

Gisteren was de eerste bijeenkomst over de hoogspanningsmasten, een avond waar vooral veel betrokkenheid was tussen de mensen. Er was dan ook maar een doel: de hoogspanningsmasten weg houden uit de buurt van de wijk. Tijdens de bijeenkomst spraken enkele personen, maar wie waren deze personen? Wat is hun rol? Wat doen ze zoal? Lees hieronder een nadere analyse.

Burgemeester Huisman
De burgemeester van Oosterhout hield tijdens de avond een sterke toespraak. Hij wist te benadrukken dat er samen met elkaar opgetrokken moet worden tegen de hoogspanningskabels. Tijdens de avond hielp hij zo nu en dan door aanwijzingen te geven aan de sprekers.

burgemeester Huisman, © Roland Rutten Photography
Burgemeester Huisman, © Roland Rutten Photography

Mevrouw Jansen en Rogier Gerritzen
Mevrouw Jansen en Rogier Gerritzen hielden tijdens de avond een toesprak namens een deel van het actiecomité. Ze waren het aanspreekpunt en lichtte een deel van de plannen toe: actievoeren met elkaar. Ze wist te melden dat er vanaf volgende het weekend een waslijn hangt nabij de Tulip Inn waar mensen klachten kunnen hangen. Rogier Gerritzen wist het publiek verder te boeien met zijn verhaal: hij wilde dat zijn kinderen net als hij vroeger kunnen spelen in het Oosterheide bos.

Verder bevestigde het duo namens het comité dat het lied “Red het bos en dieren” van Ernst, Bobbie en de rest het officieuze protestlied is.

Mevrouw Jansen van actiecomité,© Roland Rutten Photography
Mevrouw Jansen van actiecomité,© Roland Rutten Photography
Rogier Gerritsen van actiecomité, © Roland Rutten Photography
Rogier Gerritzen van actiecomité, © Roland Rutten Photography

Jan Knoop, ambtenaar gemeente Oosterhout
Knoop hield tijdens de avond een uitleg over gang van zaken door middel van een presentatie. Onder andere gaf hij uitleg over de ontwikkelingen die vanaf 2011 plaats vonden. Verder wist hij te melden hoe gemeente te werk gaat: overleggen met regiogemeenten over het tracé, lobbyen in Den Haag, deskundigen inschakelen over de gevolgen en informatie verzamelen over het proces. Zijn presentatie was duidelijk en goed te volgen.

Jan Knoop, © Roland Rutten Photography
Jan Knoop, © Roland Rutten Photography

Wethouder Willemsen
Probeerde als wethouder vragen snel en duidelijk te beantwoorden van de belangstellenden. Hij legde tijdens de avond verder uit dat leveringszekerheid bij tracé Noord niet zeker was, iets wat in 2011 nog niet bekend was. Hij benadrukte meerdere keren het belang van samen op te trekken, iets wat door het publiek werd beaamd.

Wethouder Marcel Willemsen, © Roland Rutten Photography
Wethouder Marcel Willemsen, © Roland Rutten Photography

Frank Lambregts, communicatieadviseur gemeente Oosterhout
Tijdens de avond was Frank Lambregts de dagvoorzitter. Lambregts geldt binnen de gemeente als een van de autoriteiten op het gebied van de organisatie van informatiebijeenkomsten, inspraakavonden en brainstormsessies. Hij is in zijn rol als communicatieadviseur betrokken bij de burgemeester en de wethouders. Tijdens de avond wist hij op bevlogen wijze het publiek te betrekken en waar nodig scherp door te vragen.

Frank Lambregts- © Roland Rutten Photography
Frank Lambregts, © Roland Rutten Photography

OokvanWosterhout zal komende tijd het nieuws rond de hoogspanningsmasten van dichtbij volgen. Blijf op het hoogste van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *