[SPORT] VV Oosterhout wint van Madese Boys

VVO Madese Boys
VV Oosterhout dat al maanden onderaan staat in de tweede klasse heeft afgelopen zondag de rode lantaarn over gedragen aan Unitas uit Gorinchem. De vorige twee wedstrijden werden net over de eindstreep getrokken, deze zondagmiddag was daar geen sprake van. VV Oosterhout was in deze derby tegen Madese Boys de gehele wedstrijd de best voetballende ploeg. De ploeg uit Made had de eerste tien minuten nog een beetje grip op VV Oosterhout, maar hierna nam de ploeg van trainer Leon Hutten het initiatief geheel over.

Dat resulteerde in twee kansen waar de verdediging van Madese Boys nog goed weg kwam. Na 16 minuten spelen was daar de derde kans en kwam het spreekwoord, drie maal is scheepsrecht, hier tot zijn recht. Het was uit een afgemeten voorzet van Kazim Aydin, waaruit Jeffrey van Baal zijn eerste treffer aantekende deze middag. Acht minuten later was daar zijn tweede treffer.

Na een slechte spelhervatting van de Madese Boys-doelman, deze schoot de bal recht in de voeten van VV Oosterhout-aanvaller Ferry Jansen, die gaf de bal aan de vrijstaande Jeffrey van Baal en hij schoot de 0-2 binnen. Zo liep Madese Boys al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan en was niet bij machte om het VV Oosterhout moeilijk te maken. VV Oosterhout had de wedstrijd onder controle en kwam tot de rust niet meer in moeilijkheden. Ruststand 0-2. In het eerste kwartier van de tweede helft probeerde Madese Boys nog iets van de wedstrijd te maken door de aanval te zoeken. Als men in Made al dacht aan een aanval was daar de goed spelende Ron Heijmans als slot op de deur voor de verdediging van VV Oosterhout. Er was voor Madese Boys geen doorkomen aan deze middag. Hierna nam VV Oosterhout de wedstrijd weer in handen en kwam niet meer in problemen.

Na 80 minuten spelen een domper voor VV Oosterhout. Het was Jeffrey van Baal, maker van beide treffers, die geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Martijn Timmermans, die aan de basis stond van de 0-3. Hij slalomde langs enkele verdedigers en werd in het 16 meter-gebied onderuit gehaald. De strafschop die daaruit volgde werd feilloos binnen geschoten door Angelo Ernst 0-3. Zo boekte VV Oosterhout zijn derde overwinning op rij en heeft het de rode lantaarn overgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *