[FILM] Veel klassefilms in Filmhuis

Girlhood in Filmhuis Oosterhout
Girlhood in Filmhuis Oosterhout

Deze week draaien Big Eyes, Girlhood, My old Lady en de musical klassieker Annie voor de hele familie.

Big Eyes met drie Golden Globe nominaties vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren ‘50 en ‘60 krijgt kunstenaar Walter Keane grote bekendheid met zijn raadselachtige schilderijen van kinderen met enorme ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Uiteindelijk komt de bizarre en schokkende waarheid naar boven: Walters schilderijen worden niet door hem gemaakt, maar door zijn vrouw Margaret. De Keanes leefden met een enorme leugen en hielden daarmee de hele wereld voor de gek. De film vertelt het verhaal vanuit de ogen van Margaret.

Girlhood gaat over de zestienjarige Marieme die met slechte cijfers van school is gestuurd en de vrijgevochten Lady, Adiatou en Fily ontmoet.  Het verhaal van de breekbaarheid én de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs.

My old Lady volgt een berooide New Yorkse schrijver die een waardevol appartement in Parijs erft van zijn vader. In Parijs ontdekt hij dat zijn vader nauwelijks heeft gekend

Annie is de moderne Nederlandstalige versie van de musical klassieker.

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *