Raad stemt tegen plannen Oosterhoutse Golfclub

© Oosterhoutse Golfcub
© Oosterhoutse Golfclub

Woensdagavond heeft de gemeenteraad gestemd over het beschikbaar stellen van honderdduizend euro voor uitbreiding van de Oosterhoutse Golfclub. De club wil onder andere de ecologische hoofdstructuur versterken en nieuwe holes aanleggen, echter stemde een grote meerderheid tegen de plannen.

Dat de Golfclub niet zomaar toestemming zou krijgen van de raad dat was duidelijk, vele partijen waren kritisch over de plannen. Gemeentebelangen vond dan ook dat de plannen niet passen bij de sombere tijden waar de samenleving momenteel in verkeert.

Tevens heeft Golfclub Bergvliet nu ook laten weten dat zij willen uitbreiden. De meeste partijen willen dan ook een wedloop voorkomen, want als er één over de dam is dan volgen er meer. De aanvraag van Bergvliet is een duidelijk voorbeeld. Het CDA is kritisch en vindt dat de plannen niet goed te toetsen zijn en denkt dat er meer winst is te halen en dan niet alleen voor Golfclub maar ook voor andere projecten.

Maar voordat er een beslissing werd genomen vond een zware discussie plaats tussen de partijen. De partijen hebben elk de nadelen en de voordelen bekeken, maar voor velen telden de nadelen zwaarder.

Optimalisering van de ecologische hoofdstructuur is belangrijk voor de raad, maar vonden het voorstel te onduidelijk om het te accepteren en voor te stemmen.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *