[Opinie] Carnaval in het voorjaar!

© Kaj Moerenhout Media
© Kaj Moerenhout Media

Gewoon omdat het kan. Omdat we het stiekem hartstikke leuk vinden. En omdat iedereen vrolijk opspringt als er in een van de kroegen een carnavalsnummer gedraaid wordt. Waarom zouden we niet ergens aan het einde van het voorjaar nog eens een avond carnaval vieren? Lekker feesten met Oosterhouters, in een tijd dat je niet staat te koukleumen in de kou.

Carnaval blijft volksfeest nummer één in het zuiden van het land. In februari neemt half Brabant een kleine week vrij om te feesten, jong en oud door elkaar en een soort reünie voor velen. Maar ook na de officiële carnaval blijven carnavalsnummers in de kroeg populair bij het publiek.

Daarom lijkt het me een prima idee als de horecaondernemers het initiatief nemen om voortaan in het voorjaar nog één weekend carnaval te vieren. Want weinigen van ons vieren carnaval nog om de historische reden, nog minder mensen starten na carnaval met de bijbehorende vastentijd. Dus dat carnaval van oorsprong een katholiek feest is hoeft ons niet te remmen.

Uiteraard kennen we sinds een aantal jaar ook het zomercarnaval, een evenement dat stapje voor stapje aan het groeien is. Een carnavalsweekend aan het einde van het voorjaar hoeft dat niet in de weg te zitten. En zeg nou eerlijk, wie zegt er nou nee tegen een extra excuus om te feesten?

De afgelopen weken hebben we talloze gebroken weken gehad, steeds of de maandag een vrije dag, of al weekend vanaf donderdag. Een van die lange weekend kunnen we toch best gebruiken voor een weekend carnaval?

Voor de ondernemers is het ook aantrekkelijk, want carnaval zorgt weer voor extra omzet. En ik denk dat veel ondernemers die extra inkomsten goed kunnen gebruiken.

Dus ondernemers, neem het initiatief. Dan halen wij onze carnavalskleren weer tevoorschijn, bellen onze vrienden, maken ons weekend vrij en zorgen voor een goed humeur. Bijkomend voordeel: in de Randstad weten ze niet dat wij carnaval gaan vieren, dus geen last van Rotterdammers die niets van carnaval snappen.

Alaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *