Troost & Leut de nieuwe trendy huiskamer

Troost en leut
© Roland Rutten Photography

Op de plek waar eerst Kaldi zat, zit nu een nieuwe frisse zaak genaamd Troost & Leut. De zaak is ontworpen door de eigenaresse Laura samen met Peer en Jacobs, die bekend staan om hun moderne blik en ontwerpen. Ook van Wosterhout ging op onderzoek uit en sprak met eigenaresse Laura over Oosterhout, de toekomst en natuurlijk haar zaak die sinds een paar weken geopend is.

Na eerst een lekker plekje opgezocht te hebben met Laura, stel ik meteen de eerste vraag: hoe voelt het om open te zijn? ‘Het voelt boven verwachting goed!’ Ze kijkt trots rond in de zaak.

Al snel moet Laura even weg om nieuwsgierige klanten te helpen, ik kijk rond en intussen neem ik slokjes van mijn cappuccino. Het design is te omschrijven als fris, zacht en modern. Het heeft een open uitstraling, de mede- ontwerpers van Troost & Leut zitten heerlijk op het terras met vrienden, genietend van de koffie en het heerlijke weer. De ontwerpers van Peer & Jacobs hebben het pand samen met Laura ontworpen, die interieurstyling heeft gestudeerd. Door de ideeën samen te voegen heeft de zaak een eigen sfeer gekregen, een sfeer die een open indruk maakt op mij.

Troost&Leut 001

Ik vroeg me spontaan af hoe Laura en haar moeder de zaak zouden omschrijven, Laura’s moeder geeft een duidelijke omschrijving: ‘Het is een trendy huiskamer’. En ik ben het helemaal met haar eens, dat had je vast al gezien aan de titel.

Uiteindelijk gaat Laura weer zitten en praten we verder, we hebben het over de binnenstad die steeds leger wordt. Met samenwerken kan je het alleen redden, zaken moeten samenwerken om de stad aantrekkelijker te maken zegt ze vol overtuiging, maar ik vroeg me meteen af wat haar doelen eigenlijk zijn: ‘ik wil een omgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt’.

Daar gaat ze voor zorgen door thee uit Duitsland die verrassend, verfrissend en kwalitatief hoog zijn. ‘Een natuurlijke smaak qua thee en service, service is heel belangrijk!’ Na dit gezegd te hebben snelt ze weer weg om klanten te kunnen helpen.Troost&Leut 002

Steeds meer mensen gaan zitten op het knusse terras, we besluiten om het interview bij de bar voort te zetten. Ik stel haar nog een grote vraag: Hoe zal jouw zaak over 1 jaar eruit zien? Ze denkt na terwijl ze met haar moeder achter de bar hard werkt om de bestellingen af te maken. ‘Echt booming!’ Weer komt een brede lach tevoorschijn. ‘Ooit zag ik Olcay Gulsen zeggen: succes maak je zelf en ik geloof daarin’.

En met deze woorden sloten we het interview af. Succes maak je zelf.. Zeker iets om over na te denken. Met Troost & Leut is er een plek bij gekomen om te kunnen relaxen, na te denken en vooral te genieten van de hoge kwaliteit koffie en thee.

 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “Troost & Leut de nieuwe trendy huiskamer

 • 25 mei 2015 om 09:36
  Permalink

  Het is verrassend hoe deze winkel is omgetoverd ,In een modern trendy uitstraling ,
  Ik wens de eigenaresse,heel veel succes,
  En succes met klanten binding , aller belangrijkste !!!!

  vriendelijke groet,
  anna veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *