[OPINIE] Sluipverkeer Hildebrandlaan gaat over Vondellaan

mooiekeetje

Op zich is het een nobel streven. De Hildebrandlaan aanpassen en van een wadi voorzien. De straat wordt er mooier en veiliger van, voor bewoners zal de omgeving ook een stuk leefbaarder worden. Einde racebaan, goede zaak. Toen ik het ontwerp in een eerder stadium zag vroeg ik mij echter onmiddellijk af waar de auto’s zouden blijven. Mijn vermoeden is dat ze over de Vondellaan zullen gaan.

Als er een route in Oosterhout gevaarlijker oogt dan de Hildebrandlaan, dan is het de Vondellaan. Een ogenschijnlijk ruime, bijna kaarsrechte route, waar slechts een paar uitritten op uitkomen. Goed geschikt om snel op te trekken. Daarin zit wat mij betreft dan ook het gevaar. De straten die erop uitkomen voeren ofwel verkeer de wijk uit of vormen de ontsluiting van winkelcentrum Zuiderhout. Druk verkeer dat met de aanpassingen aan de Hildebrandlaan alleen maar drukker zal worden.

In theorie moeten de intensiteiten weinig voorstellen, de praktijk geeft een ander beeld en vooral een ander gevoel. Voor je plezier loop of fiets je niet langs de Vondellaan en dat zal in de toekomst alleen nog maar risicovoller worden. Misschien kan de gemeente alvast een blauwdruk maken om ook deze route aan te laten passen.

De bereikbaarheid van Oosterheide staat met allerlei ingrepen behoorlijk onder druk. Dan is Oosterheide definitief een superblock geworden waar je nauwelijks nog in of uit komt. Dan is het gelukkig wel een stuk veiliger.

 

2 gedachten over “[OPINIE] Sluipverkeer Hildebrandlaan gaat over Vondellaan

 • 21 mei 2015 om 21:27
  Permalink

  Nou Jeffrey, zo denken wij er dus ook over! Dit hebben wij ook aan de gemeente laten weten. Alleen heeft de gemeente dit niet in hun plan opgenomen! Ik vind dit nu al een gevaarlijke weg met al dat vrachtverkeer. En fietsers moeten op dezelfde baan rijden!

 • 21 mei 2015 om 17:37
  Permalink

  Dan zal ik je uit de illusie halen Jeffrey. Mooier zal het er in elk geval van worden, maar net als in de Tempelierstraat waar 30 km/u geldt, houd niemand zich aan de snelheid.
  Voor de ‘mooi’ zou het wel goed zijn. En doe dan gelijk de Vondellaan ook maar meenemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *