Dorstenaren fietsen vanuit Parijs naar huis

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Gisteren kwamen dertien wielrenners uit Dorst aan in hun dorp na een lange zware tocht te hebben afgelegd. De leden van De Dorste Trappers reden van Parijs naar Dorst, een tocht vol heuvels en wind tegen.

Afgelopen weekend was het dan zover, dertien wielrenners vertrokken met de trein naar Parijs om vanuit daar weer helemaal terug te fietsen naar Dorst. Ze fietsten 460 kilometer in twee dagen, een flinke prestatie.

‘De eerste dag was erg heuvelachtig, sommige heuvels waren erg pittig om te beklimmen. Toch is er ook wat leuks aan het heuvelachtige gebied: het afdalen!’ zegt Teun Verwijmeren. Bij zo’n afdaling kunnen flinke snelheden worden behaald en geeft dan ook een kik.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

De laatste keer dat deze rit werd gereden was al een flinke tijd terug. Het werd georganiseerd, omdat dit jaar de Tour in Nederland begint en in Parijs eindigt. Er wordt al gesproken over een volgende editie, waarbij ze zullen starten in een andere stad. Het zijn stuk voor stuk wielrenners die wel open staan voor een uitdaging.

Ze kwamen gisteren ‘thuis’ aan, op Vaderdag. Ze werden warm onthaald door hun familie en vrienden, die op ieder apetrots zijn.

Je kan WTC De Dorstse Trappers volgen op Facebook!

 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “Dorstenaren fietsen vanuit Parijs naar huis

  • 23 juni 2015 om 20:51
    Permalink

    Knappe prestatie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *