The Bootcamp Club: uitdagend en gezellig sporten!

© Roland Rutten Photography
Sander Brinkman en Erik Plukkel – © Roland Rutten Photography

Vorige week had ik een afspraak met Erik Plukkel, de man die The Bootcamp Club naar ons Wosterhout brengt. Ik als niet-sportief persoon sprak met hem over The Bootcamp Club, zijn doelen en motivatie om dit succesvolle concept naar onze stad te brengen.

Het eerste wat me op valt als ik Erik zie, is een sportieve man. Hij is de eigenaar van The Bootcamp Club in de regio en laat meteen horen waarom hij naar Oosterhout komt: ‘Vele Oosterhouters hebben mij ingefluisterd om hier naartoe te komen en ik wil Oosterhout een gezellige sportomgeving geven!’. Zoals vele weten wordt sporten steeds belangrijker in onze maatschappij en het gesprek gaat dan ook snel over plezier krijgen en hebben in het sporten. DSC_0105 (Medium)

Plezier hebben en effectief sporten is heel belangrijk zegt Erik. ‘Als je geen plezier hebt, raak je ook niet gemotiveerd om te sporten’. Ik geef hem gelijk, ik zelf merk ook dat het soms erg moeilijk is om te gaan bewegen en iemand te vinden om mee te sporten. Ik raak helemaal overtuigd als hij zegt dat het groepsgevoel en het lekker buiten sporten erg belangrijk is voor hem en zijn trainers. In een tiende van een seconde beslis ik om een training mee te doen.

The Bootcamp Club zal 13 september in Oosterhout starten met een Kick- off die ook nog helemaal gratis zal zijn! Erik voegt er meteen aan toe dat een proefles altijd gratis is, om het heerlijk relaxt uit te proberen. De locaties in Oosterhout zullen verschillend zijn, maar het park in Oosterhout zal goed gebruikt worden en dat is wel een welkome toevoeging voor het straatbeeld.

DSC_0135 (Medium)
Sander Brinkman zal de trainingen in Oosterhout gaan geven!

Ik vraag hem wat zo fijn is aan Bootcampen: ‘Het prikkelen van de deelnemers tijdens het sporten is belangrijk om bijvoorbeeld af te vallen of om een goede conditie te krijgen’. Een rilling gaat over mijn rug en vraag aan hem of ik wel geschikt ben als beginnend sporter, hij vertelt enthousiast dat er verschillende niveaus zijn en daardoor iedereen kan Bootcampen. Je merkt aan hem dat hij het erg leuk vindt om mensen uit te dagen om net iets verder te gaan dan ze denken, ik kijk hem bewonderend aan. ‘De trainer die in Oosterhout de trainingen gaat starten is net zo gemotiveerd als ik. Hij heeft een goede opleiding gevolgd voordat hij de trainingen mag geven, kwaliteit is zo belangrijk!’

Door zijn enthousiasme en verhaal vergat ik mijn Cappuccino, ik drink hem snel op. Voordat ik wegging vroeg ik nog snel wat ik nodig had voor de training, Erik is duidelijk: sportkleding waar je je fijn in voelt, goede schoenen en een fles met water.

Met een goed gevoel ging ik naar huis, klaar om de uitdaging aan te gaan. Binnenkort mijn ervaring met de training!

De Kick-off is 13 september om 10:00 uur bij de Vrachelse heide, de les is gratis. Alle informatie is te vinden op www.thebootcampclub.nl/breda. Verder hebben we nog één verrassing voor jullie, daar vrijdag meer over.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “The Bootcamp Club: uitdagend en gezellig sporten!

  • 25 augustus 2015 om 22:33
    Permalink

    Nieuw is het niet: o.a. Joe-Fit organiseert al jaren bootcamp in Oosterhout..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *