Mix: Zaak vol passie!

Onno Pel
Onno Pel – Roland Rutten Photography

Sinds korte tijd is er een nieuwe zaak gekomen pal naast Theater de Bussel. Het heeft de interessante naam Mix gekregen. Wij van Ook van Wosterhout gingen langs bij dit nieuwe restaurant,wijnlounge en eerste Oosterhoutse gastrobar voor een interview!

Ik heb afgesproken met Onno Pel (directeur) en Maaike Braat (operationeel manager) in het nieuwe restaurant van Charme Hotels. Het eerst wat mij op valt zijn de paarse en wat donkere kleuren, maar met een frisse moderne stijl. Al snel zit ik met de twee aan tafel bij de wijnbar, waar relaxte stoelen staan voor de gasten.

De eerste vraag die ik Onno stel is natuurlijk: waarom deze naam? Hij legt uit dat het komt door de verschillende concepten die hier tot één zijn versmolten. ‘Ineens door alle woordspelingen kwam de naam Mix naar boven drijven’. Hoe simpel maar toepasselijk vind ik, maar achter deze concepten zit nog een heel verhaal verborgen!

DSC_0169 (Medium)Te beginnen met de 18 verschillende huiswijnen die Mix heeft, de gast kan zelf bepalen in welke prijsklasse hij of zij wil kijken voor een wijn die bij het eten past. De kelners die hier werken zijn opgeleid om een goed advies te geven en dat is ook wel nodig met zoveel wijnen. ‘Een gerecht waar veel tijd in heeft gezeten verdient een wijn die daar bij past’ zegt Onno.

Ik zelf ben een echte vleesliefhebber, maar voordat we het daar over gingen hebben kreeg ik uitleg over de ‘No Phone box’. Het is een doos waar de mensen aan tafel hun telefoon in doen en de eerste die het niet kan laten om op de telefoon te kijken moet een rondje geven aan de anderen aan de tafel. Een origineel idee, maar vooral een goed idee. ‘Door al die mobieltjes hebben de mensen bijna niks meer te zeggen tegen elkaar en dat gaat ten koste van de beleving die we willen geven’.

Beleving? vraag ik. En daarmee opende ik de weg naar een passievol verhaal over het vlees en de gerechten van Mix.  Twee blaadjes vol heb ik, maar wat een passie heeft deze man voor eten. Het vlees wat jij op tafel krijgt is vlees van hun eigen koeien, die sowieso negen jaar geleefd moeten hebben. Alles wordt geregeld van geboorte tot jij het op je bord krijgt. ‘Ik wil zo’n hoog mogelijke kwaliteit leveren aan de klant’. Ik raak gefascineerd door zijn verhaal, steeds meer raak ik afgeleid als ik hoor hoe dit eten wordt bereid door de koks.

Al het personeel hebben de koeien gezien en de kelners zijn erin opgeleid om bepaalde gerechten aan tafel te bereiden. Dit geeft een unieke beleving. Onno voegt nog één ding toe voordat we de foto voor dit artikel gaan maken: ‘Ik heb als doel de mensen een avond te geven waar ze echt genieten van het eten en weer de tijd nemen voor elkaar. Het is nu vaak eten en snel weer wegwezen en dat is jammer.’

En ik kan alleen maar ja knikken. Mix is een nieuwe zaak die hoge kwaliteit nastreeft en de beleving wil terug brengen naar de mensen in ons Wosterhout.

Voor meer info over Mix en de openingstijden kan je kijken op de website!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *