[OPHEF] ‘Sjo must go on’ na PvdA en D66: Sjo Smeets naar Groenlinks

Voormalig D66/PvdA politicus Sjo Smeets - bron: Twitter
Voormalig D66/PvdA politicus Sjo Smeets. Iniddels actief bij Groenlinks – bron: twitter.com / @sjosmeets

Ophef, blijdschap en verrassing vrijdag na de overstap van de Oosterhoutse politicus Sjo Smeets. Via een persbericht kwam naar buiten dat hij zijn zetel van D66 in de provinciale staten van Noord-Brabant meeneemt naar Groenlinks. Volgens Smeets volgt de overstap volgt na een jaar nadenken: ‘het boek van Jesse Klaver trok hem over de streep’.

‘Actief’ politiek verleden binnen PvdA en D66
Groenlinks is inmiddels de derde partij voor Sjo Smeets. Eerder was hij ook actief lid van de PvdA in Nijmegen. In 1975 en 1976 maakte hij onderdeel uit van het PvdA bestuur valt te lezen in een congreskrant. In 2011 stelde hij zich kandidaat voor het landelijk bestuur voor ‘lid politiek en programma’ en in 2015 probeerde hij D66-lijsttrekker te worden voor de provinciale verkiezingen wat mislukte.

Ophef en vreugde op sociale media
Op sociale media wordt er verschillend gereageerd. Binnen Groenlinks werd er verheugd gereageerd, de lijsttrekker heette hem welkom en ook Partij van de Dieren wenste hem succes.

Andere mensen waren verrast en verontwaardigd. Oud D66-raadslid Wim van Neutegem stelt: ‘0,0 principes’. Politiek verslaggever, politicus en Twitteraar Peter de Hoogh is ook verrast, hij stelt dat het boek goed geweest moet zijn en sluit af met #toontkarakter.

Een gedachte over “[OPHEF] ‘Sjo must go on’ na PvdA en D66: Sjo Smeets naar Groenlinks

  • 11 december 2015 om 22:02
    Permalink

    De geplaatste link is een link naar de congreskrant van D66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *