[AANPAKKEN] Hoe de maandag overleven? Deel 1

Hoe de maandag overleven

Het is maandag en je voelt je zo belabberd. Het liefst sluit je je op in je kamer en gaat onder je dekens liggen als een donker hol. Alleen de plicht roept, je baas of leraar verwacht je op het werk of school. Hoe ga je nou zorgen dat je fris en fruitig op plaats van bestemming verschijnt? Nou eigenlijk maar één ding: deze serie artikelen goed volgen. Wij gaan samen op zoek naar de beste manieren om de maandag te overleven, want ja wij willen ook graag een oplossing!

De maandag begint natuurlijk met de ochtend, dus laten we ons daarop als eerste op richten.

We kwamen het volgende tegen op verschillende lifestyle blogs: sta vroeg op! Het schijnt dat je als je vroeg op staat je meteen fris en fruitig bent. Je kan dan langer genieten van je ochtend en rustig aan wakker worden. Verder lezen we overal dat lang blijven liggen nogal ongezond is, dus we namen de som op de proef en gingen het voor je uittesten.

Ik zet zondagavond de wekker voor morgen op 07:00. ’s Nachts wordt het al meteen moeilijk, de angst om wakker te worden en op te moeten staan houdt me wakker. Uiteindelijk val ik toch in slaap en ja hoor, om 07:00 begint mijn telefoon lekker vrolijk te tetteren. Ik zet hem uit, maar sta niet op. Uiteindelijk is het 08:30 en sta ik dan na lang piekeren op. Dit is moeilijker dan ik had gedacht!

We moeten dus was anders gaan proberen om vroeg op te staan. Na nog een testnacht kom ik erachter dat het volgende goed werkt: zet je wekker ver van je bed, zodat je sowieso op moet staan. En oja, zet de tetter maar lekker hard.

Volgende week een nieuw deel om de maandag te overleven! Heeft deze tip geholpen of heb je zelf een tip? Laat het weten in de reacties!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *