[NIEUWS] Nieuwjaarsrevue speelt in op landelijke thema’s

Schermafbeelding 2016-01-10 om 18.45.52

Eens in de twee jaar wordt in Oosterhout de nieuwjaarsrevue opgevoerd. Die ging dit jaar niet alleen over Oosterhout, maar ook over de landelijke politiek.

Meneer Brommen (die vergeleken kan worden met Geert Wilders) maakt een tour door de regio om kennis te maken met de Oosterhouters. ©Kaj Moerenhout Media
Meneer Brommen (die vergeleken kan worden met Geert Wilders) maakt een tour door de regio om kennis te maken met de Oosterhouters. ©Kaj Moerenhout Media

Het stuk speelt zich af op een camping in Oosterhout. De vaste gasten worden opgeschrikt door nieuwkomers uit Breda. Dat begint met een gezin, dat met een caravan komt en Oosterhout een dorp noemt. Daar zijn de vaste campinggasten niet blij mee. Later komt er ook nog een scouting-groep uit Breda op bezoek op de camping. Die zorgt voor een hoop overlast. De Oosterhouters kunnen niet omgaan met het verschil in normen en waarden. Met dit verhaal kunnen natuurlijk paralellen gelegd worden met de landelijke politiek, waarin Geert Wilders ook een groep met angst voor vreemdelingen lijkt te vertegenwoordigen. In de revue wordt die rol vervult door meneer Brommen. Die lijkt een oplossing te kunnen bieden voor het probleem dat is ontstaan, omdat er door een storm een hoogspanningsmast terecht is gekomen op de camping. Hij blijkt echter niet zo veel te geven om deze ‘dorpse’ problematiek. Daar komt bij dat een aantal jongeren een plan heeft bedacht om op de camping een snoep-pretpark te realiseren, waarmee ze burgemeester hebben overtuigd. De campinggasten bedenken een plan en komen in opstand tegen de burgemeester, die kan echter niks veranderen, omdat de plannen al rond zijn.

Jongeren met het plan om een pretpark te realiseren gaan de confrontatie aan met de campinggsten. ©Kaj Moerenhout Media
Jongeren met het plan om een pretpark te realiseren overtuigen de burgemeester. ©Kaj Moerenhout Media

Het was een revue met veel muziek en leuke, goed gespeelde rollen. Vooral de plat Oosterhouts pratende personages hadden de lachers op hun hand. Al met al was het stuk anders dan anders, waardoor velen het niet snel zullen vergeten.

Kaj Moerenhout

De videomaker van OokvanWosterhout. Hij runt succesvol zijn eigen bedrijf Kaj Moerenhout Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *