[LIJSTJE] 8 tips om het centrum van Oosterhout aantrekkelijk te maken [VIDEO]

Bron: https://www.exclusievebouwkavels.nl/sfeervol+oosterhout.html
Bron: https://www.exclusievebouwkavels.nl/sfeervol+oosterhout.html

Het Oosterhoutse centrum heeft het moeilijk, we keken eens rond wat er weinig hoeft te kosten, maar de boel toch aantrekkelijker maakt. In Nederland, maar ook verder weg zijn er een boel goede ideeën, wij selecteerden er acht.

1. Hippe straatmuzikanten

2. Trotse banieren aan de straatlantaarns

bron: www.vlistonderneemt.nl
bron: www.vlistonderneemt.nl

3. Foodtruck festival

4. Openbare piano

5. Gezellige winter-terrassen mét verwarming, dekentje, warme chocolademelk en glühwein

bron: www.vvvmaastricht.eu
bron: www.vvvmaastricht.eu

6. Een heus springkussenfestival

7. Op koopavond een lichtshow op de Basiliek

8. Een urban zipline over Oosterhout

Heb jij nog goede ideeën? Laat het weten in een reactie!

4 gedachten over “[LIJSTJE] 8 tips om het centrum van Oosterhout aantrekkelijk te maken [VIDEO]

 • 26 februari 2016 om 17:42
  Permalink

  Een vlagje hier en daar of een straat bandje is wel leuk als er ook publiek loopt , en dat is er niet…waarom ? leegstand ..oplossing. parkeer bedrag naar beneden, en eerste 30 minuten gratis.. alle winkels en ook alle winkels gelijk open/dicht dus elke zondag open…. En niet zoals nu de een wel en de ander niet (verplicht stellen) . En het belangrijkste huur verlaging minimaal 35% en kortere contracten aanbieden. De een zonder de ander gaat niet werken , betaald de consument minder voor parkeren maar de winkelier kan de huur niet betalen werk het dus ook niet. Suc6 Oosterhout

 • 25 februari 2016 om 19:12
  Permalink

  Even een reactie op de parkeertarieven. Je kan ook gratis parkeren maar ja dan moet je wel 5 minuten lopen. Nu is dat niet zo erg maar met zware tassen na het winkelen lijkt zo’n stukje ineens veel verder en in de regen is het helemaal al niet leuk meer. Ik zou het treintje wat in de zomer rijdt door Oosterhout laten pendelen tussen de gratis parkeerplaats en het centrum. Dat is qua kosten echt wel te doen en maakt de hele discussie van parkeertarieven overbodig. Je zou zelfs een kleine bijdrage per rit kunnen vragen of zelfs een abonnement kunnen afsluiten. Ik zou als test starten met de vrijdagavond en de zaterdag +koopzondagen.Dan nog iets doen aan de leegstand en een verplichte bijdrage per winkelier en je hebt ook weer geld voor leuke dingen/activiteiten. Dan is Oosterhout familiestad weer Oosterhout winkelstad.

 • 25 februari 2016 om 11:53
  Permalink

  Wat dachten jullie van de parkeertarieven gewoon terug omlaag. Ik kwam vanuit Breda altijd graag in Oosterhout winkelen voordat de parkeertarieven per uur werden ipv per dag. Nu ze zo hoog zijn blijf ik gewoon in Breda aangezien dat net zo duur is.

 • 25 februari 2016 om 11:38
  Permalink

  Goed zo. De schouders eronder. Maak van de weekmarkt op zaterdag weer eens een echte markt, je bent nu in 5 minuten uitgekeken op die paar kramen. Doe eens wat meer streekkramen, Oosterhoutse kaas, wijn, kwekerijtjes, campings, Nederlands beste grillworst, etc. geef die eens een kraampje voor wat meer bekendheid. Enne, foodtrucks zijn hip, dat werkt altijd. Beter dan die – altijd dezelfde vreselijke – braderien. Vul die lege winkels met conceptstores, van mijn part bijna gratis, als er maar iets te winkelen is. Haak in op die ballonnen die komen. Grote regionale VVV kraam, Biesbosch promotie. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *