[NIEUWS] Duizendpoot wint voorleeswedstrijd 2016!

WP_20160226_006

Vandaag werd in Theater de Bussel de lokale voorleeswedstrijd gehouden. Tien voorleeskampioenen van verschillende scholen streden om een beker en een plekje in de regionale finale.

De voorlezers zaten in de zaal vol spanning te wachten toen Pauline van Loon, de valse nicht van Paul van Loon de show ging openen. De kampioenen werden beoordeeld door een deskundige jury bestaand uit wethouder Cultuur Robin van der Helm, directrice van H19 Ninke van Herpt en Hoofdredacteur van Ook van Wosterhout Roland Rutten.

Anouk van de Paulo Freire moest het spit afbijten en liet meteen zien hoe hoog het niveau vandaag was. De scholen hadden duidelijk kritisch hun kampioen gekozen en het werd de jury erg moeilijk gemaakt.

Na lang beraad werd de winnaar gekozen: Megan Schouten van de Duizendpoot. Zij las voor uit Mees Kees in de gloria van Mirjam Oldenhave. De jury vond haar duidelijk en zorgde ervoor dat de luisteraars echt in het verhaal kwamen. Megan mag binnenkort strijden in regionale finale.

Een ding is zeker duidelijk geworden: lezen leeft nog zeker op de scholen en vele leerlingen hebben nieuwe boeken ontdekt om te gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *